Normal_rss_entry-234127

Tickets voor het Eurovisiesongfestival worden alleen op naam verkocht. Daarmee wil de organisatie voorkomen dat de kaarten tegen woekerprijzen kunnen worden doorverkocht.

Bij de ingang van Ahoy in Rotterdam, waar het liedjesfestijn volgend jaar wordt gehouden, wordt steekproefsgewijs gecontroleerd. Komt de naam op de kaart niet overeen met de persoon, dan mag die niet naar binnen.

Goedkoper dan Tel Aviv

Er worden kaarten verkocht voor twee halve finales, de finale en zes generale repetities. De prijzen lopen uiteen van 18,50 euro voor een Family Show van een halve finale tot 248,50 voor de grote finale op zaterdagavond. "Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan afgelopen keer in Tel Aviv", zegt producent Sietse Bakker. Hij drukt iedereen op het hart alleen tickets te kopen via officiële kanalen.

Deel tickets naar mensen met klein inkomen

De Ahoy Arena kan bij het songfestival verdeeld over de negen shows 65.000 mensen herbergen. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam verloot een klein deel van de kaarten onder inwoners met een klein inkomen. Zij hoeven niets te betalen.

De eerste tickets voor het Eurovisiesongfestival gaan volgende week donderdag om 12.00 uur ’s middags in de verkoop.

Door: ANP