Normal_rss_entry-233636

Kensington staat deze week opnieuw in de Ziggo Dome. De band pakt het voor hun elfde, twaalfde en dertiende show in de Amsterdamse poptempel wel anders aan in vergelijking met voorgaande jaren. De mannen willen vooral de muziek van hun nieuwe album Time laten spreken, zo zegt gitarist Casper Starreveld in de Volkskrant.

"Wat we precies gaan doen blijft natuurlijk een verrassing, maar we willen doen wat we op Time ook doen: minder opsmuk, de muziek de ruimte geven. Less is more", aldus Casper. "We durven meer dan vroeger te vertrouwen op de kwaliteit van de nieuwe songs."

Volgens Casper is het vooral niet de bedoeling om de vijf shows uit november 2017 te overtreffen. "Een band als Muse zoekt steeds weer de overtreffende trap: laserbrillen, rondvliegende drones. Dat pas niet bij ons", zegt hij. "Ik dacht eerder aan de Joshua Tree-tournee van U2 in 2017: die was vrij ingetogen vormgegeven. Heel mooi en stijlvol."

Kensington speelt op 5, 6 en 7 december in de Ziggo Dome. Hun veertiende en vijftiende show in de concerthal staat ook al gepland, in november volgend jaar.

Door: ANP