Normal_rss_entry-233204

De organisatoren van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp hebben de gemeente Den Haag opgeroepen toch toestemming te geven voor het in brand steken van houtstapels tijdens de jaarwisseling. Tijdens een raadsvergadering donderdag wezen woordvoerders van de twee buurten erop dat de vreugdevuren een traditie zijn en daarom moeten blijven.

Waarnemend burgemeester Johan Remkes had dinsdag laten weten dat de vreugdevuren hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. De organisatoren hebben geen aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten. Ook vindt de gemeente dat er geen professionele organisatie is.

Een woordvoerder van de Stichting Vreugdevuren Scheveningen zei dat hij "totaal verbijsterd" is door het voornemen van de gemeente. Hij zei dat de stichtingen achter de vreugdevuren "goed georganiseerd" zijn. Een andere vertegenwoordiger van de Scheveningse bouwers zei dat de vreugdevuren tot het "immaterieel erfgoed" behoren en dat ze jaarlijks tienduizenden toeschouwers trekken.

Ook een woordvoerder van Duindorp Vreugdevuur riep op tot het in stand houden van de vreugdevuren met oud en nieuw. Hij zei dat ze bijdragen aan de saamhorigheid onder de bewoners.

Door: ANP