Normal__immersive_decelerator___pani__glow_2018_-_foto_credits__bart_van_overbeeke_fotografie

De een-na-laatste maand van het jaar is begonnen en wie in de aanloop naar feestmaand december nog tijd overheeft voor een uitje staan er genoeg leuke evenementen op de planning. Van SuperSint-expo tot lichtfestival en van kunstbeurs tot uilen spotten: november zélf wordt al één groot feest! 

Drenthe – Bluesfestival Hoogeveen – 16 november

Dit jaar vindt alweer de veertiende editie van het Bluesfestival Hoogeveen plaats, met zowel internationale artiesten als artiesten van eigen bodem. Zo staat Laurence Jones, die door grootmeester Walter Trout een ‘genie’ werd genoemd, op het Drentse bluespodium en is ook Erwin Java van Cuby & the Blizzards aanwezig. De echte bluesliefhebber wil dit niet missen!
 
 

Flevoland – Uilen van het Hollandse Hout – Oostvaardersplassen – 9 november

Voor wie zin heeft om deze november nog even van de natuur te genieten voordat de winter echt toeslaat is deze door Staatsbosbeheer georganiseerde ervaring bij de Oostvaardersplassen zeer geschikt. Na een introductie en het zelf uitpluizen van een uilenbal neemt een gids je mee op pad voor een prachtige avondwandeling. Voor meer informatie, zie de website van Staatsbosbeheer.
 
 

Friesland – Explore the North – Leeuwarden – 22 t/m 24 november

Explore the North is een winters stadsfestival dat elk jaar plaatsvindt in de binnenstad van Leeuwarden. Dit jaar neemt Explore the North je mee in het Grote Onbekende. Laat je verrassen door verhalen, muziek, beeldende kunst, theater en meer! 
 
 
 

Gelderland – Wintertuin Festival – Nijmegen – 27 t/m 30 november

Dit jaarlijkse literatuurfestival staat dit jaar in het teken van het begrijp ‘gastvrijheid’. Wat is de rol van literatuur als het aankomt op het bieden van ruimte aan anderen? Deze en andere vragen komen dit jaar aan bod. 
 
 

Groningen – Jonge Harten Theaterfestival – Groningen – 15 t/m 23 november

Ook in Groningen zijn er meerdere festivals in november. Hier uitgelicht staat het negendaagse Jonge Harten Theaterfestival. Beleef theater, performance dans en meer over onderwerpen die er toe doen en blijven hangen. Kaartjes zijn te koop voor losse voorstellingen, maar de echte liefhebber kan ook gaan voor een Festivalticket.
 
 

Limburg – Het avontuur van SuperSint – Venlo – 16 november t/m 5 december 

 
Het Limburgs Museum is deze maand zelfs op maandagen open vanwege Het avontuur van SuperSint, een doe-tentoonstelling over de legendes rondom Sinterklaas. Kinderen kunnen op een speelse wijze taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden leren, maar speciaal voor de ouders is er ook een verdiepingslaag. Op een aantal dagen is Sinterklaas zelf zelfs aanwezig!
 
 

Noord-Brabant – GLOW – Eindhoven – 9 t/m 16 november

Dit jaarlijkse lichtkunstfestival verwelkomt elk jaar lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dit jaar is het thema Living Colors, en wordt er gekeken naar de vraag wat er gebeurt als we het spectrum van licht uit elkaar halen. Volg de GLOW-route door Eindhoven om alle lichtprojecten te kunnen bewonderen.
 
 

Noord-Holland – PAN Amsterdam – 24 november t/m 1 december

De beurs van Pictura Antiquairs Nationaal wordt jaarlijks in november georganiseerd in de hoofdstad. Op de beurs voor kunst, antiek en design zijn duizenden kunstvoorwerpen te vinden: werken uit de klassieke oudheid, antiek, schilderkunst van oude meesters, jugendstil, designmeubelen, hedendaagse kunst, sieraden, fotografie en etnografische kunst.
 
 

Overijssel – Winter Fair – Hardenberg – 8 t/m 10 november

Voor wie al helemaal zin heeft in de winter is de Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg dit weekend een leuk uitje. Wandel langs meer dan 200 stands en ga tussendoor op een fijn terrasje zitten. Voor de kinderen is er een grote speelruimte waar ze zich prima kunnen vermaken.
 
 

Utrecht – What You See Festival – Utrecht – 22 t/m 24 november

Dit internationale en multidisciplinaire festival in Utrecht viert de diversiteit van het lichaam en het leven. Door middel van dans, theater, film, dialoog en exposities wordt er ingegaan op verschillende maatschappelijke thema’s rondom lichaam en identiteit.
 
 

Zeeland – Najaarsconcert van het Zeeuws Orkest – Goes / Zierikzee / Middelburg – 14, 15 en 17 november

Het Zeeuws Orkest speelt een verrassend programma met onder andere het concerto voor slagwerk en klein orkest van Milhaud. Chef-dirigent is Ivan Meylemans en Cora Dellebeke is de soliste op slagwerk.
 
 

Zuid-Holland – Suikerzoetfilmfestival – Schiedam – 14 t/m 17 november

Het Suikerzoetfilmfestival is het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland met meer dan 125 korte films op historische locaties. Bezoekers kunnen het beste van het beste op het gebied van feel good en drama verwachten.
 
Door: Nationale Recreatiegids