Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 12 leukste evenementen in november per provincie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 16 min
location_on [xx]km
De een-na-laatste maand van het jaar is begonnen en wie in de aanloop naar feestmaand december nog tijd overheeft voor een uitje staan er genoeg leuke evenementen op de planning. Van SuperSint-expo tot lichtfestival en van kunstbeurs tot uilen spotten: november zélf wordt al één groot feest! 

Drenthe – Bluesfestival Hoogeveen – 16 november

Dit jaar vindt alweer de veertiende editie van het Bluesfestival Hoogeveen plaats, met zowel internationale artiesten als artiesten van eigen bodem. Zo staat Laurence Jones, die door grootmeester Walter Trout een ‘genie’ werd genoemd, op het Drentse bluespodium en is ook Erwin Java van Cuby & the Blizzards aanwezig. De echte bluesliefhebber wil dit niet missen!
 
 

Flevoland – Uilen van het Hollandse Hout – Oostvaardersplassen – 9 november

Voor wie zin heeft om deze november nog even van de natuur te genieten voordat de winter echt toeslaat is deze door Staatsbosbeheer georganiseerde ervaring bij de Oostvaardersplassen zeer geschikt. Na een introductie en het zelf uitpluizen van een uilenbal neemt een gids je mee op pad voor een prachtige avondwandeling. Voor meer informatie, zie de website van Staatsbosbeheer.
 
 

Friesland – Explore the North – Leeuwarden – 22 t/m 24 november

Explore the North is een winters stadsfestival dat elk jaar plaatsvindt in de binnenstad van Leeuwarden. Dit jaar neemt Explore the North je mee in het Grote Onbekende. Laat je verrassen door verhalen, muziek, beeldende kunst, theater en meer! 
 
 
 

Gelderland – Wintertuin Festival – Nijmegen – 27 t/m 30 november

Dit jaarlijkse literatuurfestival staat dit jaar in het teken van het begrijp ‘gastvrijheid’. Wat is de rol van literatuur als het aankomt op het bieden van ruimte aan anderen? Deze en andere vragen komen dit jaar aan bod. 
 
 

Groningen – Jonge Harten Theaterfestival – Groningen – 15 t/m 23 november

Ook in Groningen zijn er meerdere festivals in november. Hier uitgelicht staat het negendaagse Jonge Harten Theaterfestival. Beleef theater, performance dans en meer over onderwerpen die er toe doen en blijven hangen. Kaartjes zijn te koop voor losse voorstellingen, maar de echte liefhebber kan ook gaan voor een Festivalticket.
 
 

Limburg – Het avontuur van SuperSint – Venlo – 16 november t/m 5 december 

 
Het Limburgs Museum is deze maand zelfs op maandagen open vanwege Het avontuur van SuperSint, een doe-tentoonstelling over de legendes rondom Sinterklaas. Kinderen kunnen op een speelse wijze taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden leren, maar speciaal voor de ouders is er ook een verdiepingslaag. Op een aantal dagen is Sinterklaas zelf zelfs aanwezig!
 
 

Noord-Brabant – GLOW – Eindhoven – 9 t/m 16 november

Dit jaarlijkse lichtkunstfestival verwelkomt elk jaar lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dit jaar is het thema Living Colors, en wordt er gekeken naar de vraag wat er gebeurt als we het spectrum van licht uit elkaar halen. Volg de GLOW-route door Eindhoven om alle lichtprojecten te kunnen bewonderen.
 
 

Noord-Holland – PAN Amsterdam – 24 november t/m 1 december

De beurs van Pictura Antiquairs Nationaal wordt jaarlijks in november georganiseerd in de hoofdstad. Op de beurs voor kunst, antiek en design zijn duizenden kunstvoorwerpen te vinden: werken uit de klassieke oudheid, antiek, schilderkunst van oude meesters, jugendstil, designmeubelen, hedendaagse kunst, sieraden, fotografie en etnografische kunst.
 
 

Overijssel – Winter Fair – Hardenberg – 8 t/m 10 november

Voor wie al helemaal zin heeft in de winter is de Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg dit weekend een leuk uitje. Wandel langs meer dan 200 stands en ga tussendoor op een fijn terrasje zitten. Voor de kinderen is er een grote speelruimte waar ze zich prima kunnen vermaken.
 
 

Utrecht – What You See Festival – Utrecht – 22 t/m 24 november

Dit internationale en multidisciplinaire festival in Utrecht viert de diversiteit van het lichaam en het leven. Door middel van dans, theater, film, dialoog en exposities wordt er ingegaan op verschillende maatschappelijke thema’s rondom lichaam en identiteit.
 
 

Zeeland – Najaarsconcert van het Zeeuws Orkest – Goes / Zierikzee / Middelburg – 14, 15 en 17 november

Het Zeeuws Orkest speelt een verrassend programma met onder andere het concerto voor slagwerk en klein orkest van Milhaud. Chef-dirigent is Ivan Meylemans en Cora Dellebeke is de soliste op slagwerk.
 
 

Zuid-Holland – Suikerzoetfilmfestival – Schiedam – 14 t/m 17 november

Het Suikerzoetfilmfestival is het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland met meer dan 125 korte films op historische locaties. Bezoekers kunnen het beste van het beste op het gebied van feel good en drama verwachten.
 
Door: Nationale Recreatiegids
28 maart '24 ( 9:43)

Paleis Soestdijk locatie voor speciaal Koningsdagprogramma Omroep MAX

Op Koningsdag staat Omroep MAX in een paar speciale uitzendingen stil bij de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op zaterdag 27 april worden vanaf Paleis Soestdijk op NPO 1 een extra live-uitzending van Tijd voor MAX en het programma MAX Koningsdag, gepresenteerd door Jan Slagter, uitgezonden. Dat maakte de omroep woensdag bekend.

27 maart '24 (15:34)

Twenty One Pilots volgend jaar april in Ziggo Dome

Twenty One Pilots komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Het Amerikaanse duo geeft op 30 april een concert, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

27 maart '24 (13:42)

Tien dagen bijen tellen tijdens de Nationale Bijentelling

Hoe meer we weten over bijen, hoe beter we ze ook kunnen helpen. Dat is de insteek van de Nationale Bijentelling. Van 15 tot en met 24 april kunnen mensen de natuurorganisaties een handje helpen door één of meerdere dagen een half uurtje bijen te tellen. “Vanwege het belang van de bij vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijke bijenonderzoek”, aldus de organisatie.

27 maart '24 (13:11)

Gronings Hullabaloo Festival dit jaar tweedaags evenement

Het Groningse Hullabaloo Festival wordt na drie eendaagse edities een tweedaags evenement. Het festival is dit jaar op 7 en 8 september.

27 maart '24 ( 8:53)

Pieter Derks gaat oudejaarsconference verzorgen, opname van tevoren

Pieter Derks verzorgt dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het BNNVARA-programma Sophie & Jeroen. Het is de eerste keer dat de cabaretier op televisie de eindejaarsshow doet. Over de inhoud van de voorstelling is nog niets bekend. De radio-dj en cabaretier gaat de oudejaarsconference overigens niet live spelen. Hij heeft daar wel over nagedacht, maar vindt het "ook al spannend genoeg", zei hij in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen.

26 maart '24 (12:22)

Tom Odell geeft op 2 juli concert in Ziggo Dome

Tom Odell geeft op dinsdag 2 juli een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het is het grootste concert dat de singer-songwriter tot nu toe op Nederlandse bodem heeft gegeven. De kaartverkoop start op donderdag via Ticketmaster, meldt concertorganisator MOJO.

26 maart '24 (10:28)

Utrecht wil winterfestivals in de ban doen

Als het aan de gemeente Utrecht ligt worden er straks geen festivals meer georganiseerd in de winter. Mensen die tijdens de koude maanden een meerdaags muziekfestival willen bijwonen zullen dan moeten wijken naar andere provincies. Utrecht wil van 1 november tot en met 31 maart geen vergunningen verlenen aan grote evenementen in parken. Onderzoek zou namelijk uitwijzen dat dit extra schade kan aanrichten in parken, meldt RTV Utrecht.

26 maart '24 ( 8:42)

Gratis festivals verkeren in zwaar weer door gestegen kosten

Gratis festivals hebben het zwaar door de gestegen personeels- en materiaalkosten. Dat zien Willem Westermann, de uitvoerend secretaris van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), en Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Ook voor kleinere festivals, met vaak kleinere marges, kan het organiseren van een festival risicovol zijn door de prijsstijgingen.

25 maart '24 (14:40)

Japanse virtuele sensatie Hatsune Miku komend najaar in AFAS Live

De Japanse sensatie Hatsune Miku is komend najaar te zien in AFAS Live. Hatsune Miku is een virtuele artiest, ontwikkeld rondom software waarmee gebruikers muziek kunnen maken. Het muziekbedrijf achter de software en het personage, Crypton Future Media, kondigde maandag een Europese tournee aan. Naast Amsterdam komt de MIKU EXPO-tour ook naar Londen, Brussel, Parijs, Düsseldorf en Berlijn.

25 maart '24 (10:57)

Diana Ross speelt op 11 augustus in Ziggo Dome

Diana Ross keert komende zomer terug naar Amsterdam. De zangeres, die deze week 80 jaar wordt, staat op zondag 11 augustus opnieuw in Ziggo Dome met haar Beautiful Love Performances - Legacy Tour. Concertorganisator MOJO meldt dat de kaartverkoop vrijdag begint via Ticketmaster.