Logo_zwarte_cross_2020__logo_

Afgelopen editie was de laatste keer dat minderjarigen konden overnachten op de camping van Zwarte Cross. Het beroemde festival in het Gelderse Lichtenvoorde heeft zijn huisregels aangepast, om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Dit meldt Zwarte Cross.

De organisatie deed de huishoudelijk mededeling gisteren via de Facebook-pagina van Zwarte Cross. ‘Onze beweegredenen om geen minderjarigen meer toe te laten op onze campings, hebben betrekking tot het vervullen van onze zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden’, zo valt daar te lezen. Ook minderjarigen die onder begeleiding van een volwassene zijn mogen niet meer op de Zwarte Cross Camping verblijven; zij moeten, net als de dagbezoekers, tijdens festivaldagen het terrein weer verlaten.
 

Uitzondering

 
De organisatie van Zwarte Cross merkt in het Facebook-bericht droogjes op: ‘Bij regels horen ook vaak uitzonderingen’. Net als de camping zal straks ook het Rennerskwartier (waar de motorsporters verblijven) alleen voor 18+’ers zijn. Met één uitzondering: deelnemers aan de Brommerklasse (waar de minimum leeftijd voor deelname ligt op 16+) mogen wel allemaal op het Rennerskwartier verblijven, ook wanneer zij 16 of 17 zijn. ‘De motorsport gaat ons aan het hart en de jeugd heeft immers de toekomst’, zo concludeert Zwarte Cross.
 
Zwarte Cross vindt volgend jaar plaats van 16 tot en met 19 juli. Op 16 november start de voorverkoop voor de Harder!-fanclubleden, op 23 november start de reguliere voorverkoop. 
 
Door: Nationale Recreatiegids