Normal_rss_entry-227425

Zo'n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event.

Bij die opstootjes moest de politie een wapenstok gebruiken om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Daarbij keerden mensen zich ook tegen de politie. De politie moest opnieuw de wapenstok trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen.

Gefouilleerd

Een woordvoerder van het Amsterdam Dance Event noemt de gebeurtenissen in de RAI "buitengewoon vervelend". "Je ziet dit helaas vaker, vorig jaar ook vier keer op ADE. Criminelen misbruiken het feit dat er veel mensen dicht op elkaar aan het feesten zijn."

Volgens de zegsman wordt iedereen bij binnenkomst gefouilleerd. "Helaas kunnen we nooit helemaal voorkomen dat mensen iets mee naar binnen nemen." Voor zover bekend zijn er afgelopen week nog niet eerder incidenten geweest met pepperspray tijdens ADE.

Door: ANP