Normal_rss_entry-227165

Een van de grootste dancefestivals ter wereld, Tomorrowland, maakt dit jaar deel uit van het Amsterdam Dance Event (ADE). Donderdag en vrijdag wordt direct de vijftiende verjaardag van het Belgische fenomeen gevierd met twee spectaculaire shows in de Ziggo Dome.

"Het is echt heel bijzonder", laat mede-organisator Paul Brouwer van Fourmation Entertainment weten aan BuzzE. "Het is de eerste en waarschijnlijk ook meteen de laatste keer dat Tomorrowland in Nederland is. Tenzij het over 15 jaar weer gevierd wordt in Amsterdam", lacht hij.

Dat de verjaardag van Tomorrowland juist (deels) in Amsterdam wordt gevierd is geen toeval. "Het past natuurlijk heel goed bij het ADE. Als je iets doet, moet je het hier doen. Het is een van de grootste dance-evenementen ter wereld."

Beleving

Namen als Armin van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto en Steve Aoki betreden in slechts drie uur tijd het podium in Amsterdam om de bezoeker mee terug te nemen naar hun favoriete Tomorrowland-moment. Daarbij worden ze ondersteund door het Metropole Orkest. "Bijna de hele top tien van de wereld is er", zo kijkt Brouwer trots naar de line-up. "Het is ongekend groot."

De organisatie probeert zo een klein beetje het gevoel van Tomorrowland naar Amsterdam te krijgen. Want de echte beleving tijdens het festival in Boom is natuurlijk heel anders, benadrukt Brouwer. "Het valt eigenlijk niet te vergelijken. Daarvoor moet je toch echt naar België."

Door: ANP