Normal_rss_entry-227228

Sunnery James en Ryan Marciano staat een spannende dag te wachten. Het dj-duo draait op festivals over de hele wereld, maar vanavond (en vannacht) staan ze in AFAS Live met hun grootste en meest persoonlijke soloshow tot nu toe: Exposed.

"Toen het idee naar voren kwam om midden in de ADE-week een soloshow te doen, dacht ik: jullie zijn allemaal gek geworden", zegt Sunnery tegen BuzzE over de timing van Exposed. "We gaan toch niet concurreren met al die artiesten in onze eigen stad? Maar als je het wil ownen weet je wel gelijk waar je staat."

Boodschap meegeven

De twee besloten zichzelf in het diepe te gooien en zeiden ja. Met de show, die inmiddels zo goed als uitverkocht is, willen de dj’s een andere kant van zichzelf laten zien. "Dat er meer achter die jongens zit die daar voor een scherm staan te draaien", legt Ryan uit. "Mensen denken nu vooral: oh, die gaan lekker de wereld rond, vieren een feestje hier en daar. En dat is natuurlijk ook zo. Maar we willen ook een boodschap meegeven aan het publiek."

Vormend vaderschap

Het idee voor een show die verder gaat dan het draaien van platen, ontstond nadat Sunnery en Ryan vader zijn geworden. "Vanaf het moment dat je een kind krijgt, wil je doorgeven waar je vandaan komt en wat je gevormd heeft", vertelt Sunnery, die samen met zijn vrouw Doutzen Kroes de 5-jarige Myllena en de 8-jarige Phyllon heeft. Ryan en zijn vriendin Kim hebben ook een zoon en dochter, de 4-jarige Zen en de 2-jarige Moiselle. "Waar staan we voor, waar komen we vandaan, wat heeft ons geïnspireerd, wat drijft ons?", schetst Sunnery het denkproces. "Dat proberen we nu ook heel subtiel in onze show te verwerken."

Een muzikale smoothie

Het overbrengen van die boodschap doen de twee wereldberoemde dj’s onder meer door het samenbrengen van muziekstijlen. Niet alleen techno, hiphop of house, maar "een smoothie" waarmee ze de grenzen willen doorbreken. Sunnery: "Dat moet de boodschap zijn: alles kan met elkaar, als je er maar open voor staat. En dat geldt niet alleen voor muziek. Het heeft ook alles te maken met de multiculturele samenleving."

Na jaren weer nerveus

Hoe de show er dan precies uit gaat zien? Daar willen de heren niet teveel over kwijt. Wel dat het een combinatie wordt van muziek, beelden en teksten. "Er zit zelfs een beetje comedy in. En we halen een aantal singer-songwriters en muzikanten op het podium", somt Sunnery op, die benadrukt dat het bovenal een mooie avond wordt. "We willen er geen documentaireshow van maken, het moet wel een feestje blijven."

Omdat deze show heel anders is dan ze gewend zijn, geven de heren toe best nerveus te zijn. "Gaat dit werken? Gaan mensen dit leuk vinden?", vraagt Ryan zich af. "Alle techniek moet wel werken om het over te laten komen." Toch is het ook leuk om weer eens heel wat nieuws te doen, vinden ze. "Die spanning is er weer en die hebben we jarenlang niet gevoeld. Dat voelt wel heel lekker."

Door: ANP

Sunnery James & Ryan Marciano: Exposed vindt vanavond tussen 22.00 en 04.00 uur plaats in AFAS Live. Momenteel lijkt het erop dat alle kaarten zijn uitverkocht. Ticketswap biedt nog wel uitkomst.