Normal_rss_entry-227043

De Staat speelde in het verleden al op veel bijzondere plekken, maar een fietstunnel stond nog niet op het lijstje. Donderdagavond is het zover als ze in het kader van het Amsterdam Dance Event (ADE) optreden in de passage onder het Rijksmuseum.

"Deze komt zeker in onze top 5 van meest gekke locaties", laat De Staat-frontman Torre Florim weten aan de vooravond van hun bijzondere optreden. "We speelden al eens in een vliegtuigmuseum, op een industrieterrein en in het Van Gogh Museum, maar dit is ook heel vet."

De locatie is dan ook een van de redenen dat Torre en zijn mannen volmondig ja zeiden toen ze werden gevraagd voor het optreden, ondanks dat sommigen misschien de wenkbrauwen optrekken dat een rockband op een dancefeest optreedt. "Het maakt mij niet zoveel uit wat mensen denken. Ik zeg altijd dat wij ook dansmuziek maken. Het is maar net hoe je dance interpreteert. Voor mij is het geen discussie", aldus Torre.

Ballads

Wel zal De Staat de show, die voor de band een uur duurt, een iets andere setlist spelen dan normaal. "Het wordt uiteraard gewoon een De Staat-show. We gaan niet opeens iets anders doen, maar we gaan bijvoorbeeld geen ballads spelen. We hebben tracks uitgezocht die goed bij deze setting passen."

Volgens Torre heeft dance altijd al een grote invloed gehad op het repertoire van De Staat. "Net zoals hiphop. Het zit in de opbouw, maar veel songs hebben ook een repetitief karakter", aldus de zanger, die uitkijkt naar het bijzonder project. "Het wordt spacier dan normaal, psychedelischer en zeker ook elektronischer. Het wordt waarschijnlijk superleip op deze te gekke, weirde plek."

Kaarten

Kaarten voor de show in de fietstunnel zijn niet meer verkrijgbaar. Belangstellenden konden alleen tickets krijgen door zich in te schrijven voor een loting. Naast De Staat treden ook de Berlijnse act Boys Noize en de Amsterdamse dj TITIA op.

Door: ANP