Normal_cinekid_jaarbeeld__2019_

Het is bijna zover: de herfstvakantie staat voor de deur. In regio Zuid zijn de kinderen al vanaf zaterdag 12 oktober vrij en regio Midden en Noord moeten nog één weekje langer wachten. Misschien willen de kinderen wel de hele dag op hun kamer spelen met vriendjes en vriendinnetjes, maar voor wie nog een leuk uitje buiten de deur zoekt is dit lijstje zeer geschikt.

 

Cinekid on Tour – 12 t/m 27 oktober – heel Nederland

Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen en tijdens de herfstvakantie doet het bijna 40 filmtheaters aan in heel Nederland tijdens Cinekid on Tour. Tijdens dit festival krijgen kinderen de kans om bijzondere jeugdfilms te bekijken, interactieve installaties en nieuwe games te ontdekken en diverse mediaworkshops te volgen. Daarnaast heeft elk theater ook nog zijn eigen activiteiten en films toegevoegd aan het programma.
 
 

Sprookjesfestival – 12 t/m 20 oktober – Arnhem

Tijdens de herfstvakantie van regio Zuid staan Arnhem en omstreken in het teken van sprookjes. Op allerlei locaties zijn er dans, theater, muziek, tentoonstelling en voorstellingen te bewonderen. Ook zijn er workshops en is er een heus Kabouterbos in Park Sonsbeek. Het thema van deze twaalfde editie van het Sprookjesfestival is Toverstof.
 
 

LEGO World – 17 t/m 23 oktober - Utrecht

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt ook dit jaar het allergrootste LEGO-evenement ter wereld weer plaats: LEGO World. Dit grote evenement biedt bouwplezier voor de hele familie. Er zijn levensgrote bouwwerken, ontzettend veel LEGO-steentjes en allerlei activiteiten, van een klimmuur tot shows met de Friends-meiden. Ook kunnen de kinderen op de foto met hun grote helden, zoals een zekere Disney-prinses uit Frozen
 
 

OERRR herfst ontdektocht –  15 en 21 oktober - Nationaal Park Dwingelderdevld

De OERRR herfst ontdektocht is een leuke, leerzame ervaring voor het hele gezin. Samen met een boswachter ga je op pad door het bos en langs de hei. Bomen, planten, dieren, paddenstoelen: het is allemaal te vinden in Nationaal Park Dwingelderveld. De kinderen krijgen een gratis zoekkaart en iedereen leert wat nieuws in de heerlijk frisse buitenlucht! 
 
 

Griezelen op het Smalspoor – 19 oktober - Erica

Oktober is de maand van Halloween en het Smalspoormuseum Erica speelt hier leuk op in met Griezelen op het Smalspoor. Kinderen vanaf acht jaar kunnen een griezel-route volgen op het smalspoor langs onder andere de oude turfstrooiselfabriek. Onheilspellende geluiden en spookachtige gewaarwordingen rond elke hoek en na afloop bijkomen met een kop soep. Kinderen van acht tot en met twaalf jaar kunnen gratis naar binnen, maar opgeven is verplicht!  
 
Door: Nationale Recreatiegids