Normal_nederlandse_breidagen_zwolle_2019_-_beeld_via_pb_second_events

Op 11 en 12 oktober 2019 zijn de IJsselhallen in Zwolle voor de zesde keer het toneel voor de Nederlandse Brei- en Haakdagen. Het evenement wint elk jaar aan populariteit en dit jaar zijn er maar liefst drie edities. Behalve in Zwolle waren er in het voorjaar Brei- en Haakdagen in Groningen en Amsterdam. Dit meldt Second Events. 

In Zwolle zal het beursgedeelte van het evenement meer dan zeventig (internationale) exposanten tellen, uitsluitend op het gebied van breien en haken. In de stands zullen de mooiste garens, patronen en accessoires te vinden zijn. 
 

Het hart van handwerkend Nederland

 
De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste breier en haker zijn de Nederlandse Brei- en Haakdagen een niet te missen evenement. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haakwereld, en er is gelegenheid om samen te breien of te haken. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.
 

Workshops

 
Een belangrijk onderdeel van de Brei- en Haakdagen zijn de workshops die worden aangeboden. De workshops worden verzorgd door een aantal bekende namen uit de breiwereld zoals Carla Meijsen en Christel Smallegange, maar ook enkele nieuwe veelbelovende docenten zoals de uit Estland afkomstige Rikka Horn. Op speciaal ingerichte workshoppleinen kunnen bovendien allerhande kleine workshops gevolgd worden waarbij naast brei- en haaktechnieken bijvoorbeeld ook macramé aan bod komt.
 

Focusverschuiving

 
In de beginjaren van de beurs lag de focus voornamelijk op het breien. Inmiddels heeft echter door de groeiende populariteit het haken een steeds grotere plek ingenomen. Dit is terug te zien bij de standhouders die aanwezig zijn op de beurs. Bij velen is het haken onderdeel van het assortiment en enkele stands zijn inmiddels volledig gericht op het haken van bijvoorbeeld Amigurumi. Dit is een Japanse vorm van haken waarbij kleine figuurtjes worden gehaakt. Daarnaast is er ook aandacht voor het interieur zoals gehaakte kroonluchters en krukjes.  
 

Handgeverfd

 
Een andere trend die duidelijk zichtbaar is op de Brei- en Haakdagen is de populariteit van de handgeverfde wol. Vele kleine zelfstandige wolververs zijn op de beurs vertegenwoordigd met een kraam. Elk van deze wolververs heeft zijn eigen stijl en kleurvoorkeuren waardoor de bezoeker van de beurs altijd een unieke streng wol kan vinden.
 
De Brei- en Haakdagen vinden op zaterdag 11 en zondag 12 oktober plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Voor alle informatie en tickets, zie de website van de Nederlandse Breidagen.  
 
Door: Nationale Recreatiegids