Normal_bladeren__herfst__blij

Het najaar is officieel begonnen en naast de mooie herfstbladeren en de liters regen staan er ook weer een hoop leuke evenementen op de planning in oktober. Festivals, wandelingen, Halloweenfeesten – in elke provincie gebeurt wel iets leuks!

 

 

Drenthe – Boo at the Zoo – Emmen – 26 en 28 oktober

Op 31 oktober is het Halloween, en tijdens Boo at the Zoo kun je al goed in de stemming komen. Ga op een tocht door de oude dierentuin in Emmen om je de stuipen op het lijf te laten jagen door ongure figuren. 
 
 

Flevoland – Vollemaanwandeling – Almeerderhout – 12 oktober

Staatsbosbeheer organiseert een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout (met gids!). Trek stevige schoenen en een goede jas aan en laat je overrompelen door de natuur bij nacht. Na afloop staat er warme chocolademelk op je te wachten. 
 
 

Friesland - Friggin’ in the Riggin’ Festival – Leeuwarden – 12 oktober

Dit festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor mensen die van Garage Rock, Trash Rock, Stoner Rock, Alternative Rock, Surf Rock, Neanderthal Beat, Ska, Punk en / of indie houden is dit dé place to be!
 
 

Gelderland – World Living Statues Festival – Ede/Arnhem – 4, 5 en 6 oktober

Het tweejaarlijkse WLSF is hét festival in de wereld dat draait om straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Er zijn verschillende evenementen: op 4 oktober is er Statues by Night in Ede, op 5 oktober de Parade der Kampioenen in Arnhem en op 6 oktober het NK en WK in Arnhem. 
 
 

Groningen – Magisch Samhain – Bourtange – 26 en 27 oktober

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest en dit wordt in Vesting Bourtange op een magische manier gevierd. Tijdreizigers, geesten en piraten – ze zijn er allemaal. Met muziek, shows en diverse kraampjes is dit een mooie manier om het nieuwe Keltische jaar in te luiden, of om een leuk feestje te vieren. Tip: wie verkleed komt krijgt korting!
 
 

Noord-Brabant – In Our Nature – Boxtel – 9 en 10 oktober

In Our Nature is een “kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen”. Dit festival draait om duurzaamheid, en ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers presenteren hun ideeën over een duurzame wereld op een creatieve en inspirerende manier.
 
 

Noord-Holland – Halloween Fair West-Friesland – Bovenkarpsel – 19 en 20 oktober

Dit Halloween pop-uppretpark draait om gezelligheid met onder andere een spannend spookhuis, pompoenen snijden, boogschieten en een braderie. Ook is er muziek, zang en dans. Een leuk uitje voor met het hele gezin, en kinderen mogen gratis naar binnen. 
 
 

Overijssel – Kunstmoment Diepenheim – Diepenheim – 17 t/m 27 oktober

Dit jaar vindt de jubileumeditie van deze toonaangevende kunstroute plaats. Tijdens de vijftiende editie wordt groots uitpakt met ruim honderd deelnemende kunstenaars en een jubileumproject met als thema Terugblik naar de toekomst.
 
 

Utrecht – Culturele Zondag: Alles Kids 2019 – Utrecht – 20 oktober

Het thema van de derde editie van deze familiezondag is ‘perspectief’. Overal in de stad Utrecht zijn er dingen te zien, doen en beleven voor het hele gezin: voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen en proefjes… Voor ieder wat wils!
 
 

Zeeland – Grevelingenweek – De Grevelingen – 16 t/m 23 oktober

Beleef de Grevelingen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de zilte lucht in je longen. Tijdens de Grevelingenweek kun je de Grevelingen leren kennen door middel van excursies en tochten samen met gidsen en boswachters. 
 
 

Zuid-Holland – Wavelength – Leiden – 18 en 19 oktober

Wavelength is het festival voor liefhebbers van klassieke muziek en wetenschap. Uiteenlopende thema’s van de bouw van het perfecte instrument tot het ritme van je hartslag komen op een creatieve en interessante manier aan bod.
 
 

Limburg – Oktoberfeest – Sittard – 11 t/m 16 oktober

Met duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard het grootste najaarsfeest van het zuiden. Elke avond is er live muziek van nationale en internationale artiesten en ook zijn er grote feestpaviljoens en een uitgebreide kermis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids