Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 12 leukste evenementen in oktober per provincie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Het najaar is officieel begonnen en naast de mooie herfstbladeren en de liters regen staan er ook weer een hoop leuke evenementen op de planning in oktober. Festivals, wandelingen, Halloweenfeesten – in elke provincie gebeurt wel iets leuks! 

 

Drenthe – Boo at the Zoo – Emmen – 26 en 28 oktober

Op 31 oktober is het Halloween, en tijdens Boo at the Zoo kun je al goed in de stemming komen. Ga op een tocht door de oude dierentuin in Emmen om je de stuipen op het lijf te laten jagen door ongure figuren. 
 
 

Flevoland – Vollemaanwandeling – Almeerderhout – 12 oktober

Staatsbosbeheer organiseert een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout (met gids!). Trek stevige schoenen en een goede jas aan en laat je overrompelen door de natuur bij nacht. Na afloop staat er warme chocolademelk op je te wachten. 
 
 

Friesland - Friggin’ in the Riggin’ Festival – Leeuwarden – 12 oktober

Dit festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor mensen die van Garage Rock, Trash Rock, Stoner Rock, Alternative Rock, Surf Rock, Neanderthal Beat, Ska, Punk en / of indie houden is dit dé place to be!
 
 

Gelderland – World Living Statues Festival – Ede/Arnhem – 4, 5 en 6 oktober

Het tweejaarlijkse WLSF is hét festival in de wereld dat draait om straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Er zijn verschillende evenementen: op 4 oktober is er Statues by Night in Ede, op 5 oktober de Parade der Kampioenen in Arnhem en op 6 oktober het NK en WK in Arnhem. 
 
 

Groningen – Magisch Samhain – Bourtange – 26 en 27 oktober

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest en dit wordt in Vesting Bourtange op een magische manier gevierd. Tijdreizigers, geesten en piraten – ze zijn er allemaal. Met muziek, shows en diverse kraampjes is dit een mooie manier om het nieuwe Keltische jaar in te luiden, of om een leuk feestje te vieren. Tip: wie verkleed komt krijgt korting!
 
 

Noord-Brabant – In Our Nature – Boxtel – 9 en 10 oktober

In Our Nature is een “kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen”. Dit festival draait om duurzaamheid, en ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers presenteren hun ideeën over een duurzame wereld op een creatieve en inspirerende manier.
 
 

Noord-Holland – Halloween Fair West-Friesland – Bovenkarpsel – 19 en 20 oktober

Dit Halloween pop-uppretpark draait om gezelligheid met onder andere een spannend spookhuis, pompoenen snijden, boogschieten en een braderie. Ook is er muziek, zang en dans. Een leuk uitje voor met het hele gezin, en kinderen mogen gratis naar binnen. 
 
 

Overijssel – Kunstmoment Diepenheim – Diepenheim – 17 t/m 27 oktober

Dit jaar vindt de jubileumeditie van deze toonaangevende kunstroute plaats. Tijdens de vijftiende editie wordt groots uitpakt met ruim honderd deelnemende kunstenaars en een jubileumproject met als thema Terugblik naar de toekomst.
 
 

Utrecht – Culturele Zondag: Alles Kids 2019 – Utrecht – 20 oktober

Het thema van de derde editie van deze familiezondag is ‘perspectief’. Overal in de stad Utrecht zijn er dingen te zien, doen en beleven voor het hele gezin: voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen en proefjes… Voor ieder wat wils!
 
 

Zeeland – Grevelingenweek – De Grevelingen – 16 t/m 23 oktober

Beleef de Grevelingen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de zilte lucht in je longen. Tijdens de Grevelingenweek kun je de Grevelingen leren kennen door middel van excursies en tochten samen met gidsen en boswachters. 
 
 

Zuid-Holland – Wavelength – Leiden – 18 en 19 oktober

Wavelength is het festival voor liefhebbers van klassieke muziek en wetenschap. Uiteenlopende thema’s van de bouw van het perfecte instrument tot het ritme van je hartslag komen op een creatieve en interessante manier aan bod.
 
 

Limburg – Oktoberfeest – Sittard – 11 t/m 16 oktober

Met duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard het grootste najaarsfeest van het zuiden. Elke avond is er live muziek van nationale en internationale artiesten en ook zijn er grote feestpaviljoens en een uitgebreide kermis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.

16 april '24 ( 9:12)

Bevrijdingsfestival Alkmaar moet wijken voor broedende lepelaars

Waar normaal gesproken het Bevrijdingsfestival in Alkmaar in het Cultuurpark de Hout wordt georganiseerd, moeten mensen die de vrijheid willen vieren dit jaar wijken naar een andere locatie. In het park zijn lepelaars neergestreken om hier te broeden. Daarom gaat het festival dit jaar verhuizen, meldt NH Nieuws.

15 april '24 ( 8:57)

Jubilerende Nits onder de indruk van optredens in Carré

De twee optredens op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré hebben indruk gemaakt op de mannen van Nits. De Nederlandse popgroep viert dit jaar het 50-jarig bestaan en gaf daarom onder meer twee optredens in het beroemde Amsterdamse theater.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.