Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit zijn de 12 leukste evenementen in oktober per provincie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Het najaar is officieel begonnen en naast de mooie herfstbladeren en de liters regen staan er ook weer een hoop leuke evenementen op de planning in oktober. Festivals, wandelingen, Halloweenfeesten – in elke provincie gebeurt wel iets leuks! 

 

Drenthe – Boo at the Zoo – Emmen – 26 en 28 oktober

Op 31 oktober is het Halloween, en tijdens Boo at the Zoo kun je al goed in de stemming komen. Ga op een tocht door de oude dierentuin in Emmen om je de stuipen op het lijf te laten jagen door ongure figuren. 
 
 

Flevoland – Vollemaanwandeling – Almeerderhout – 12 oktober

Staatsbosbeheer organiseert een wandeling bij volle maan door het Almeerderhout (met gids!). Trek stevige schoenen en een goede jas aan en laat je overrompelen door de natuur bij nacht. Na afloop staat er warme chocolademelk op je te wachten. 
 
 

Friesland - Friggin’ in the Riggin’ Festival – Leeuwarden – 12 oktober

Dit festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor mensen die van Garage Rock, Trash Rock, Stoner Rock, Alternative Rock, Surf Rock, Neanderthal Beat, Ska, Punk en / of indie houden is dit dé place to be!
 
 

Gelderland – World Living Statues Festival – Ede/Arnhem – 4, 5 en 6 oktober

Het tweejaarlijkse WLSF is hét festival in de wereld dat draait om straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Er zijn verschillende evenementen: op 4 oktober is er Statues by Night in Ede, op 5 oktober de Parade der Kampioenen in Arnhem en op 6 oktober het NK en WK in Arnhem. 
 
 

Groningen – Magisch Samhain – Bourtange – 26 en 27 oktober

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest en dit wordt in Vesting Bourtange op een magische manier gevierd. Tijdreizigers, geesten en piraten – ze zijn er allemaal. Met muziek, shows en diverse kraampjes is dit een mooie manier om het nieuwe Keltische jaar in te luiden, of om een leuk feestje te vieren. Tip: wie verkleed komt krijgt korting!
 
 

Noord-Brabant – In Our Nature – Boxtel – 9 en 10 oktober

In Our Nature is een “kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen”. Dit festival draait om duurzaamheid, en ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers presenteren hun ideeën over een duurzame wereld op een creatieve en inspirerende manier.
 
 

Noord-Holland – Halloween Fair West-Friesland – Bovenkarpsel – 19 en 20 oktober

Dit Halloween pop-uppretpark draait om gezelligheid met onder andere een spannend spookhuis, pompoenen snijden, boogschieten en een braderie. Ook is er muziek, zang en dans. Een leuk uitje voor met het hele gezin, en kinderen mogen gratis naar binnen. 
 
 

Overijssel – Kunstmoment Diepenheim – Diepenheim – 17 t/m 27 oktober

Dit jaar vindt de jubileumeditie van deze toonaangevende kunstroute plaats. Tijdens de vijftiende editie wordt groots uitpakt met ruim honderd deelnemende kunstenaars en een jubileumproject met als thema Terugblik naar de toekomst.
 
 

Utrecht – Culturele Zondag: Alles Kids 2019 – Utrecht – 20 oktober

Het thema van de derde editie van deze familiezondag is ‘perspectief’. Overal in de stad Utrecht zijn er dingen te zien, doen en beleven voor het hele gezin: voorstellingen, workshops, masterclasses, rondleidingen en proefjes… Voor ieder wat wils!
 
 

Zeeland – Grevelingenweek – De Grevelingen – 16 t/m 23 oktober

Beleef de Grevelingen met de wind in je haren, de zon op je gezicht en de zilte lucht in je longen. Tijdens de Grevelingenweek kun je de Grevelingen leren kennen door middel van excursies en tochten samen met gidsen en boswachters. 
 
 

Zuid-Holland – Wavelength – Leiden – 18 en 19 oktober

Wavelength is het festival voor liefhebbers van klassieke muziek en wetenschap. Uiteenlopende thema’s van de bouw van het perfecte instrument tot het ritme van je hartslag komen op een creatieve en interessante manier aan bod.
 
 

Limburg – Oktoberfeest – Sittard – 11 t/m 16 oktober

Met duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard het grootste najaarsfeest van het zuiden. Elke avond is er live muziek van nationale en internationale artiesten en ook zijn er grote feestpaviljoens en een uitgebreide kermis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
19 maart '24 ( 8:46)

Kane viert 25-jarig jubileum met strandconcert in Scheveningen

Kane geeft op 30 augustus een concert op het strand van Scheveningen. Deze zomer is het exact 25 jaar geleden dat de band voor het eerst op het Scheveningse strand speelde. Deze mijlpaal viert de Haagse formatie met Kane: Live on the Beach. Het concert vindt plaats op het Noorderstrand bij het Havenhoofd. De voorverkoop start 22 maart, maakte de band maandag bekend.

18 maart '24 (14:28)

Wanneer komt Bruno Mars naar Nederland?

Wanneer komt Bruno Mars nou eigenlijk naar Nederland? Het is een veelgestelde vraag waar wij nu antwoord op gaan geven.

18 maart '24 (11:00)

Stevie Nicks deze zomer naar Nederland

Stevie Nicks komt dit jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse zangeres staat op 19 juli in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

18 maart '24 ( 8:45)

DeLaMar theater organiseert tweede editie Ensemble Ensemble

Het DeLaMar Theater in Amsterdam organiseert op 27 mei voor de tweede keer het musicalconcert Ensemble Ensemble. Dat meldt het ANP. Ruim zestig musicalacteurs staan op het podium om gezamenlijk de Nederlandse versies van Jesus Christ Superstar, Grease, Les Misérables, Frozen en Mamma Mia! uit te voeren.

15 maart '24 (15:10)

Hans Klok staat weer in Carré, nu voor drie weken

Hans Klok komt komende zomer met zijn nieuwe theatershow Face the Future naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat meldt het ANP. De illusionist staat vanaf 7 augustus drie weken lang in het theater, maakt hij vrijdag bekend.

15 maart '24 (12:56)

77 Oekraïners in opvang Jaarbeurs, toch blijven deuren dicht

In de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 77 mensen geslapen. Eind februari sloot de zogeheten hub de deuren omdat het te vol was. Een van de voorwaarden om weer open te gaan was dat het aantal vluchtelingen dat daar verbleef onder de tachtig zou liggen. Dat is nu dus zo, maar de deuren blijven dicht omdat er nog niet genoeg beschikbare opvangplekken in het land zijn, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht.

15 maart '24 (11:38)

Nick Cave & The Bad Seeds in september naar Ziggo Dome

De Australische singer-songwriter Nick Cave komt in het najaar naar Nederland. Samen met zijn band The Bad Seeds speelt hij op 26 september in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator Greenhouse Talent bekendgemaakt.

15 maart '24 ( 8:59)

Joost Klein maakt opnames bij eerste uitvoering Europapa in 013

Joost Klein heeft donderdagavond, op het eerste concert na de presentatie van zijn hit Europapa, opnames gemaakt terwijl hij het lied zong. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

14 maart '24 (14:39)

Onder meer Bouke Scholten en Jannes treden op tijdens Koningsdag in Emmen

De organisatie van Koningsdag in Emmen heeft donderdag het programma gepresenteerd dat koning Willem-Alexander en zijn familie op zaterdag 27 april zullen volgen. De koning wordt onder meer toegezongen door Bouke Scholten en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Onderweg trekt de koninklijke familie over diverse pleinen waar onder meer wordt gedanst en spellen worden gespeeld.

13 maart '24 ( 9:18)

538 Koningsdag in Breda in drie weken uitverkocht

In nog geen drie weken tijd is 538 Koningsdag in Breda helemaal uitverkocht, schrijft het ANP in een persbericht. Alle 40.000 kaarten zijn verkocht, meldt de radiozender dinsdag.