Songfestivalwinnaars samen op AVROTROS-festival in Ziggo Dome

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De Ziggo Dome vormt op 15 december het decor voor een groot meezingfeest met een aantal van de belangrijkste deelnemers van het Eurovisiesongfestival van de afgelopen decennia. Grote namen als Sandra Kim, Katrina & The Waves, Dana International en Netta, die in 2018 gewonnen heeft, zullen op het podium in Amsterdam staan. Ook komen er veel Nederlandse deelnemers uit het verleden langs, zoals Lenny Kuhr, Ruth Jacott en Edsilia Rombley.

Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt. Het Grote Songfestivalfeest wordt geproduceerd door PilotStudio in samenwerking met AVROTROS. Het feest vormt de aftrap van een half jaar vol activiteiten voorafgaand aan de 2020-editie in Rotterdam.

"Het wordt een ongekende muzikale avond waar heel veel winnende artiesten uit het heden en verleden bijeenkomen en zullen optreden", laat de organisatie weten. "Nog nooit eerder zijn zoveel Eurovisiesongfestivalwinnaars bijeengekomen. We zijn er dan ook trots op dat we al heel veel toezeggingen binnen hebben."

De kaartverkoop is donderdag van start gegaan via Ticketmaster. Alle optredende artiesten zullen op 15 december in de Ziggo Dome begeleid worden door de Marcel Fisser band. Het Grote Songfestivalfeest wordt op 1 januari 2020 op NPO 3 uitgezonden.

Door: ANP