Normal_rss_entry-223717

Rotterdam mag zich een van 's werelds beste festivalsteden noemen. De Maasstad ontving woensdagavond als enige Europese stad een IFEA World Festival & Event City Award.

Ook de Australische steden Sydney en Coffs Harbour, het Zuid-Koreaanse Gimje-Si en Philadelphia en West Palm Beach in de Verenigde Staten vielen in de prijzen. De internationale vakjury bestaande uit experts uit de branche noemt Rotterdam, die de award eerder in 2010 en 2015 ontving, een voorbeeld voor ander steden.

Positief festivalklimaat

Rotterdam wordt vooral geroemd om het positieve festival- en evenementenklimaat, een uitgebreid netwerk van creatieve, innovatieve en professionele festivalorganisatoren en een goede infrastructuur. Ook het diverse festivalaanbod van grootschalige en kleinschalige succesvolle evenementen leverde Rotterdam de award op. De stad zet zich internationaal op de kaart met grote (sport)evenementen als het International Film Festival Rotterdam (IFFR), NN Marathon, North Sea Jazz, en de komst van het Eurovisiesongfestival. Tegelijkertijd zijn er veel kleine festivals die dicht bij de Rotterdammers staan, waaronder de Pleinbioscoop en foodfestivals.

"Grote eer"

Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals, mocht de award woensdagavond in ontvangst nemen op de jaarlijkse conferentie van the International Festivals and Events Association in Williamsburg in de Amerikaanse staat Virginia. "Het is een grote eer dat we ons in dit rijtje van gerenommeerde festivalsteden mogen plaatsen", aldus Moerman. "De award betekent een waardevolle erkenning voor hoe we in Rotterdam consequent invulling geven aan een duurzaam festival- evenementenbeleid dat voorziet in een veelzijdig festivalaanbod voor iedereen."

Door: ANP