Normal_cinekid_on_tour

Cinekid, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Tussen 12 en 27 oktober doet het festival bijna 40 filmtheaters aan, verspreid door heel Nederland. Dit meldt Stichting Cinekid.

Tijdens Cinekid on Tour maken tienduizenden kinderen uit heel Nederland kennis met bijzondere jeugdfilms, kunnen ze interactieve installaties en nieuwe games ontdekken en krijgen ze een kijkje in de keuken via diverse mediaworkshops. Ieder theater voegt doorgaans nog eigen films en activiteiten aan het programma toe.
 

MediaLabs

 
Wederom breiden steeds meer filmtheaters hun aanbod uit. Op verschillende locaties in het land staan indrukwekkende MediaLabs, geïnspireerd op het MediaLab in Amsterdam (een digitale speeltuin met interactieve installaties, games en mediaworkshops). 
 

GIF it to me

 
In de theaters in Groningen, Bussum, Enschede en Alkmaar staan onder andere hits als de gif-workshop GIF it to me, de green screen-installatie How to vlog, de LED-game Line Wobbler en het virtual reality-spel Flotsam Fluke (winnaar van de Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid 2018).
 

Terra Nova

 
In de Westergas in Amsterdam, Filmhuis Alkmaar en LantarenVenster Rotterdam ontmoeten de jonge bezoekers elkaar in de digitale wereld van Terra Nova. In dit bouwspel kunnen ze samen nieuwe werelden creëren.
 
Cinekid Festival vindt plaats van 19 tot en met 25 oktober in de Westergas in Amsterdam en toert van 12 tot en met 27 oktober door het land. Voor alle locaties, zie de website van Cinekid. Op donderdag 3 oktober wordt het complete festivalprogramma van Amsterdam bekendgemaakt en start de online kaartverkoop.
 
Door: Nationale Recreatiegids