Normal_merwede_duo_run_2019__beeld_via_persbericht_merwede_duo_run_

Op zondag 15 september is de eerste Duo Run van Nederland, de enige hardloopwedstrijd die je met z’n tweeën wint. In de nieuwe stadswijk Merwede gaan duo's de strijd met elkaar aan. De tijd van beide renners wordt opgeteld en gedeeld door twee. Het liefdeskoppel met de snelste gemiddelde tijd, mag zich een jaar lang het snelste stel van Nederland noemen. Dit meldt Merwede Duo Run. 

Naast de categorie love duo's, biedt de Merwede Duo Run een tweede categorie voor vrienden duo's. De duo's kiezen voor een traject van 5 of 10 kilometer en lopen langs bijzondere plekken in de nieuwe Utrechtse stadswijk Merwede. De afstand van 5 kilometer is geadopteerd door RTV Utrecht.
 

Medaille 

 
Het startsein wordt gegeven door wethouder Kees Diepeveen. Om 14.00 uur start de 10 kilometer en om 14.30 uur de 5 kilometer bij de creatieve broedplaats Kanaal30 in Utrecht. Inschrijfkosten zijn 20 euro per persoon. Hiervoor ontvangen deelnemers een startbewijs en een medaille, ontworpen door De Snijzaak uit Merwede van gerecycled hout. 
 

Duo Look

 
Deelnemers worden uitgedaagd om als duo herkenbaar te zijn. Trek hetzelfde trainingsjack aan, of verkleed je als je favoriete duo. Het leukst verklede duo wint de WOW-award, die wordt uitgereikt door een publieksjury.
Voor meer informatie over de Duo Run, zie de wijkwebsite van Merwede. Daar kan ook ingeschreven worden voor de loop. 
 
Door: Nationale Recreatiegids