Normal_lingehavenconcert__gorinchem

De zesde editie van het Lingehavenconcert, op 6 en 7 september in Gorinchem, zal anders van opzet zijn dan voorgaande vijf edities. Er zal optimaal gebruik worden gemaakt van de nieuwe herinrichting van het concertgebied, en de bestaande trappen langs de Linge zullen ingezet worden als tribunes. Dit meldt de Stichting Lingehavenconcert.

Ook nieuw is dat het kleinere podium op de Derde Waterkering staat in plaats van de bekende pontons. Tijdens de concerten kunnen bootjes gratis aanmeren in de haven.
 

Muziek, eten en drinken

 
Waar de organisatie van het Lingehavenconcert niet aan gesleuteld heeft zijn de gratis concerten, vrije zitplaatsen en het grote aantal foodtrucks die zullen voorzien in culinair plezier. Het muzikale evenement in de Zuid-Hollandse stad wordt zoals gebruikelijk afgetrapt met een schoolconcert voor alle basisschoolkinderen van Gorinchem, dat voorafgegaan wordt door het Wilhelmus. 
 
Diezelfde dag, vrijdag 6 september, zal er ’s avonds een groot concert zijn van het Symphony Euopean Philharmonia, gedirigeerd door Walter Proost. Zij zullen een eerbetoon brengen aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack. 
 

Reis door de muziekhistorie

 
Zaterdagmiddag 7 september vindt Brel & Brass plaats, waarbij de mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje worden gehuld. Brel & Brass is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem, die wordt gezien als een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs.
 
Zaterdagavond zal er een concert plaatsvinden van Georgios Lazakis (33) van School Of HeART Knocks. Daarna zal Eric Vloeimans met de 10-koppige bigband BOSCO optreden, waarbij een reis door de muziekhistorie zal worden gemaakt.
 
Het Lingehavenconcert vindt plaats op 6 en 7 september rondom de Linge bij het Eind in Gorinchem. Voor meer informatie, zie de website van het muzikale evenement. 
 
Door: Nationale Recreatiegids