Normal_442
Zaterdag 25 juni stond in het teken van 'Vier de zomer met venkel'. Burgemeester Willems van de gemeente Heusden vierde samen met ongeveer 30 aanwezigen het Venkeloogstfeest in Haarsteeg. Het venkeloogstfeest was het startschot voor de promotie-actie, waarbij venkel als Product van deze Week centraal staat. GroentenFruit Bureau initieerde deze actie samen met de venkeltelers

Samen met rubber gelaarsde telers luisterde burgemeester H. Willems, van de gemeente Heusden, naar een interessante uitleg over venkel én mocht hij zelf het veld op om zijn groene vingers uit de mouwen te steken. Hij kreeg de eer om één van de eerste venkels van dit seizoen te oogsten. Alle bezoekers aan het oogstfeest maakten kennis met de teelt, de oogst, het product én de smaak. Burgemeester Willems: "Ik ben verheugd hier vandaag te zijn om de venkeltelers te ondersteunen".

Tijdens de tour door het veld vertelde teler Jeroen Beaard, dat onze venkelteelt bekend staat als 'schone teelt', waarbij er specifieke en hoge eisen aan de kwaliteit van de grond worden gesteld. Omdat onze koele en droge zomers perfect zijn voor de teelt is de venkel bovendien in Nederland exclusief verkrijgbaar in het zomerseizoen. Wist u bijvoorbeeld dat deze topper van de volle grond heerlijk is in soepen, salades en met kip? Venkel biedt volop inspiratie in de keuken!