Normal_admiraliteistdagen_2019__promotiebeeld

Met nog vijf weken te gaan bereidt Dokkum zich voor op een vol muziekprogramma tijdens de negende editie van de Admiraliteitsdagen op 5, 6, 7 en 8 september. De programmering voor de hoofdpodia is nu compleet, met onder meer optredens van Alice Springs, The Night Flight en Daniël Metz. Dit meldt de Admiraliteitsdagen 

Eerder al werd bekend gemaakt dat Davina Michelle en Racoon hun opwachting maken op de Admiraliteitsdagen, en de Night of the Praams wordt ingevuld door Jan Dulles, Ellen ten Damme en Robin Slutter. De programmering voor de beide hoofdpodia is nu compleet. Een gevarieerd aanbod aan muziekstijlen voor jong en oud is te zien en te horen.
 

Flok, dance en internationale rock

 
Alice Springs opent het muziekprogramma op de donderdag met flink opzwepende folksongs. Op vrijdag zijn er onder andere optredens van Mooi Wark en The Night Flight. Bizzey, de Daredevils en The Dirty Daddies volgen op zaterdag. Zondag is er muziek van Piter Wilkens, Daniël Metz en Lytse Hille. Willem Verbeek namens de muziekcommissie: “Bigbands, country, Nederlandstalige en internationale rock, folk, dance, visuele acts, een Fries en Dokkums tintje en op zondagochtend geestelijke muziek; het muziekprogramma is voor iedereen, zoals de Admiraliteitsdagen voor iedereen zijn.”
 

Twee hoofdpodia

 
Steeds meer onderscheidt de Markt zich van de Zijl als hoofdpodium. Willem: “Vorig jaar hebben we flink ingehaakt op de vernieuwingen van de Markt en we kunnen ons nog verwonderen over hoe goed dat is uitgepakt. Er ontstond tijdens de Admiraliteitsdagen een festival op zich op die locatie, een heel gaaf verlengstuk van wat er op de Zijl gebeurt.” De lat om de programmering ieder jaar sterker te maken komt steeds hoger te liggen. Willem: “Dankzij sponsoring en inzet van vrijwilligers kunnen we veel, en blijven we een gratis toegankelijk festival. Voor een concert of festival met bijvoorbeeld Racoon ben je zo een paar tientjes kwijt, hier zie je ze gewoon gratis. Het is mooi dat we het op die manier kunnen doen, dat maakt de Admiraliteitsdagen uniek.”
 

Extra activiteiten

 
Naast het muziekprogramma zijn er op de Admiraliteitsdagen ook andere activiteiten, zoals de Challenge of the Admiraal, historische schepen waaronder de Stânfries X, en is er straattheater onder leiding van Ruth Hanemaayer en een foodfestival met een eigen bier; de Friesche Pinas. De negende editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 5, 6, 7 en 8 september in Dokkum.
 
Door: Nationale Recreatiegids