Normal_flower_parade_rijnsburg__bloemencorso_rijnsburg__noordwijk__katwijk_

Op zaterdag 10 augustus vindt in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk de Flower Parade Rijnsburg plaats. Voor de 74e editie van het bloemencorso hebben toparrangeurs uit heel Nederland 300.000 bloemen verwerkt op praal-, muziek- en personenwagens. Het thema is dit jaar ‘beroepen’. Dit meldt Flower Parade Rijnsburg. 

Met twaalf praalwagens, drie muziekwagens en meer dan dertig andere met bloemen versierde voertuigen wordt het Noord-Hollandse bloemencorso als een van de grootste en mooiste in Nederland beschouwd. De honderden muzikanten en figuranten maken van Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.
De officiële opening van de Flower Parade zal op vrijdag 9 augustus verricht worden door SBS6-weerman Piet Paulusma.
 

Bloemen + Buurman & Buurman

 
Daarna start om 16.00 uur de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf dit jaar zijn de deuren al vanaf 16.00 uur geopend. Tijdens deze middag kunnen mensen op hun gemak alle wagens bekijken en fotograferen, voordat ze de volgende dag in actie komen. Speciaal voor de kinderen is tussen 16.00 en 18.30 uur het bekende duo Buurman & Buurman aanwezig. Ajeto! Ook op zondag 11 augustus zullen de praalwagens de hele dag te bewonderen zijn, dan op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Voor alle informatie over de Flower Parade 2019, zie de website van het Rijnsburgs Corso
 
Door: Nationale Recreatiegids