Normal_rss_entry-214300

Rotterdam is een nieuw openluchtfilmfestival rijker. Bioscopen KINO en Pathé Schouwburgplein organiseren van 3 tot en met 8 september de allereerste editie van Summer Nights. Het gaat om zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein in de Maasstad.

Het betreft voorpremières van nieuwe films en een sing-a-long-versie van de klassieker Grease. Er is ook een randprogramma met livemuziek, dj’s, eten en drinken. Het festivalterrein is vanaf 17.00 uur gratis toegankelijk, de films beginnen zodra de zon ondergaat.

De twee theaters willen met Summer Nights iets terugdoen voor de stad Rotterdam. Tot de titels die worden vertoond behoren onder meer The Peanut Butter Falcon (de publiekswinnaar van het festival SXSW), de comicverfilming The Kitchen (met Melissa McCarthy) en The Gangster, The Cop, The Devil (een van de hits van het recentste festival van Cannes).

Tickets voor de films zijn vanaf nu online verkrijgbaar; zowel de Cinevillepas als Pathé Unlimited Card zijn geldig. En bij een early bird-ticket zit een stormgarantie; bij slecht weer kan de filmvertoning gewoon doorgaan in Pathé Schouwburgplein of KINO Rotterdam.

Door: ANP