Normal_rss_entry-214122

De 44.041 lopers die woensdag beginnen aan de tweede dag van de Vierdaagse, komen aan het eind van hun tocht in een geheel in het roze gestoken centrum van Nijmegen terecht. De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel Roze Woensdag, de dag waarop er al 25 jaar veel festiviteiten voor mensen van alle seksuele geaardheden zijn. Ervaren Vierdaagselopers trekken daarvoor ook roze kleding aan.

Roze Woensdag trekt drommen bezoekers. Het wandellegioen kwam vorig jaar tot stilstand, omdat er geen doorkomen meer aan was bij de podia op het parcours. "Ontzettend vervelend", volgens marsleider Henny Sackers. Dit jaar start het feestprogramma om die reden pas als de meeste Vierdaagselopers door het stadscentrum zijn. Langs de drukste straten staan dranghekken om lopers en feestvierders uit elkaar te houden. Vanuit het commandocentrum van de Vierdaagse is er extra toezicht.

De tweede Vierdaagsedag trekt door het Land van Maas en Waal naar Wijchen. Op de tweede dag zijn er elk jaar de meeste uitvallers, maar dat komt vooral doordat lopers die de eerste dag met moeite voltooiden op de tweede dag niet eens meer starten. De weerdienst van de Vierdaagse verwacht ideaal wandelweer.

Door: ANP