Normal_a_dam_pride_tower__foto__martijn_kort_

Tijdens Pride Amsterdam is de A'DAM Toren een nieuwe pride-hotspot in de programmering van het festival. Van 29 juli tot en met 4 augustus stelt het gebouw in Amsterdam-Noord al zijn ruimtes beschikbaar aan organisaties die zich inzetten voor de LGBTQ+-gemeenschap, en doopt zichzelf officieel om tot A'DAM Pride Tower. Dit meldt de Stichting Amsterdam Gay Pride.

Al jaren is de A'DAM Toren in regenboogkleuren verlicht tijdens Pride en vaart de A'DAM boot mee in de botenparade. Ook dit jaar zal de in regenboog kleuren verlichte toren een hele pride lang vanuit de hele stad te zien zijn. De toren is dit jaar eveneens zélf een belangrijke locatie voor allerlei Pride-activiteiten, waarmee het ook inhoudelijk onderdeel wordt van de Pride.
 

Divers programma 

 
Onder andere de For All Who Love Foundation, stichting Unboxed en reclamebureau Boomerang Agency organiseren tijdens A'DAM Pride Tower 2019 een bijeenkomst in de A'DAM Toren. Het programma zal bestaan uit panel talks, een expositie, masterclasses diversiteit voor managers in het bedrijfsleven en een dansmiddag voor kinderen. 
 

Officiële opening TransPride

 
Daarnaast worden er ook netwerkborrels, bijeenkomsten en concerten georganiseerd vanuit allerlei Pride-commissies die onder Pride Amsterdam vallen. Zo wordt bijvoorbeeld de officiële opening van TransPride in A'DAM gehouden en houdt Senior Pride haar brunch voor LHBT+50-plussers in de A'DAM toren. Verder is er een Pride & Sports-netwerkborrel met fototentoonstelling. Sportorganisaties zijn steeds beter vertegenwoordigd tijdens de Pride; dit jaar zijn maar liefst zestien sportbonden en NOC*NSF bij het evenement betrokken.
 
Een aantal programmaonderdelen in de A'DAM Toren is tijdens Pride Amsterdam gratis toegankelijk, andere zijn besloten. Het complete programma van de A'DAM Pride Tower 2019 is te vinden op de website van de A'DAM Toren.
 
Door: Nationale Recreatiegids