Normal_wk_2019__oranjeleeuwinnen__voetbal

Als het Nederland komende zondag de finale van het WK voetbal wint, dan worden de kersverse wereldkampioenen in Amsterdam gehuldigd. De eventuele huldiging is op dinsdag 9 juli en bestaat uit een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Het Oanje-elftal en de staf hebben hebben nadrukkelijk aangegeven een publieke huldiging alleen gepast te vinden bij het behalen van de wereldtitel. Wanneer dit het geval is zou het eren van de Oranjeleeuwinnen bestaan uit een rondvaart – vanaf 16.30 uur bij de Blauwbrug, via de Herengracht de Leidsegracht en een stukje Singelgracht naar het Rijksmuseum – en een huldiging op het Museumplein (vanaf 18.00 uur. 
Als de huldiging doorgaat, zou deze bestaan uit een rondvaart start om 16.30 uur bij de Blauwbrug en gaat daarna via de Herengracht naar de Leidsegracht en een stukje Singelgracht naar het Rijksmuseum.
 

Regeren is vooruitzien

 
Hoewel het sportieve resultaat op zondag alles bepalend is, is het om organisatorische redenen nodig om al van start te gaan met de voorbereidingen. Op zondag worden enkele voorbereidende werkzaamheden gestart, zo laat de gemeente weten. 
 
Door: Nationale Recreatiegids