Normal_rss_entry-212300

De zeventiende editie van Defqon.1 gaat de boeken in als de drukte editie ooit. Het grootste dance-evenement van Nederland wist 78.000 unieke bezoekers te trekken. Volgend jaar krijgt het festival een extra dag, zo blijkt uit de nieuwe omgevingsvergunning die is afgegeven. Dit melden ANP en Omroep Flevoland. 

Het driedaagse festival was het toneel voor meer dan 340 acts en een stuntshow van The Flying Bulls. Meer dan 110 nationaliteiten trokken naar Biddinghuizen voor een warm feestweekend, waarbij fans ook mee konden genieten via een livestream. 5,5 miljoen mensen van over de hele wereld keken via het internet mee, wat ook het kijkersrecord van vorig jaar verbrak.

Tijdens het festival werden 31 mensen aangehouden, maar toch spraken de organisatie en de gemeente van een veilig verlopen evenement. Burgemeester Jean Paul Gebben liet aan De Stentor weten dat hij het niet veel vond, als je keek naar de gigantische bezoekersaantallen.

2020: extra dag

Volgend jaar krijgt het festival naar verluid een extra dag, zo meldt Omroep Flevoland. Dit zou blijken uit een nieuwe omgevingsvergunning die is afgegeven door de gemeente Dronten. Daarnaast mag Defqon.1 in twee nachten de eindtijden verruimen. Gemeentes op de Veluwe zijn hier niet content mee: Elburg, Nunspeet en Oldebroek hebben al aangekondigd naar de rechter te stappen, omdat ze nu al veel overlast hebben ervaren van het festival. De gemeente Dronten heeft aangeboden in gesprek te willen met de drie gemeenten aan de andere kant van het Veluwemeer, maar die zijn daar vooralsnog volgens Dronten niet op in gegaan. 

Naar alle waarschijnlijkheid vindt Defqon.1 in 2020 plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni. Of de extra dag op donderdag of maandag aan het festival wordt toegevoegd, is noge niet bekend.

Door: Nationale Recreatiegids