Snorfestival (22 september 2019, De Nijverheid, Utrecht). Foto: Silvio Zangarini

Uitgeverij Snor organiseert op zondag 22 september voor de tweede keer bij De Nijverheid in Utrecht het Snorfestival. Naast boeklanceringen en boeken kopen, kan er ook ukelele worden gespeeld, kunnen er magische trucs worden geleerd en is er jongleren en koorddansen bij Circus Moustache. Dit meldt Uitgeverij Snor.

Tijdens het Snorfestival presenteert Uitgeverij Snor de boeken die dit najaar uitkomen met feestelijke activiteiten en workshops rondom iedere nieuwe titel. Zo kunnen er in het kader van het nieuwe boek Kerst van Holy Kauw kersthapjes worden geproefd, kan er een fotografieles worden gevolgd bij Zilverblauw ter ere van haar nieuwe boek Shoot, en kan er feest worden gevierd ter ere van het uitkomen van de Verjaardagskalender van prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot. De makers van deze en eerder uitgekomen boeken lopen vrij rond om boeken te signeren en te vertellen over hun werk.
 

Workshops en winkelen

 
Naast de workshops rondom de boeken kunnen er tijdens het Snorfestival volop workshops worden gevolgd. Van koorddansen en jongleren bij Circus Moustache tot ukelele leren spelen, en van een t-shirt zeefdrukken tot je hond fotograferen. In de Snor-winkel kunnen uiteraard boeken worden gekocht, vaak gunstig geprijsd, en daarnaast is er een markt met kunst en vintage. Ook bij de kunstenaars in de ateliers van De Nijverheid kan een kijkje worden genomen.
 

Sinds 2014

 
Het Snorfestival dat sinds 2014 ieder voor- en najaar wordt gehouden is ontstaan rondom het lanceren van de nieuwe voor- en najaarsboeken. In combinatie met workshops (onder andere rondom de boeken), muziek en lekker eten en drinken. Op 22 september vindt het voor de tweede keer plaats op het terrein van de Nijverheid, waar Uitgeverij Snor ook kantoor houdt. Voor meer informatie, zie de website van De Wereld van Snor.
 
Door: Nationale Recreatiegids