Normal_rss_entry-211679

Tijdens de grote botenparade op Pride Amsterdam is een deel van de cast van de nieuwe musical Kinky Boots prominent aanwezig op de boot van Café Montmartre. Hoofdrolspelers Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina en Jonathan DeMoor zullen 3 augustus op het water te vinden zijn. Dat maakte producent De Graaf & Cornelissen vrijdag bekend.

De voorstelling is gebaseerd op de Britse komedie uit 2005 waarin een twintiger de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante dragqueen Lola. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Maar niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting.

De voorstelling trekt op Broadway sinds 2013 volle zalen. Het stuk ging sindsdien in première in meer dan tien landen. Voor zangeres Cyndi Lauper was het de eerste keer dat ze voor een musical de muziek schreef. Bij de Tony Awards in New York werd Kinky Boots dertien keer genomineerd en wonnen ze uiteindelijk zes beeldjes voor onder andere beste musical en beste muziek. Op het Londense West End won deze musical drie Oliver Awards voor beste musical, acteur en kostuumontwerp.

Kinky Boots is vanaf eind oktober te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie over de musical is te vinden via de website van De Graaf & Cornelissen. De eerste voorstelling (een try-out) is op 26 oktober 2019 in Stadstheater De Kom in Nieuwegein. De kaartverkoop is gestart. 

Door: ANP