Normal_rss_entry-211547

Het Eurovisiesongfestival wordt volgend jaar in ieder geval niet in Den Haag georganiseerd. De gemeente steunt nu de kandidatuur van Rotterdam, zo laat wethouder Richard de Mos (Evenementen) weten.

De gemeente had zich gemeld als geïnteresseerde, maar concludeert nu niet te kunnen voldoen aan het programma van eisen. In 1980 organiseerde Den Haag het festival in het Nederlands Congresgebouw, maar het songfestival is nu veel groter en past niet meer in het huidige World Forum.

De stad heeft nog het ADO Den Haag-stadion en het Malieveld als locatie overwogen, maar ook dat blijkt qua tijd en kosten niet haalbaar. "Wij kunnen niet anders dan concluderen dat dit niet haalbaar is. In dezelfde periode is Den Haag gaststad van de landelijke viering van Bevrijdingsdag en is het ADO Den Haag-stadion volop in gebruik", concludeert de gemeente.

Den Haag steunt nu de gemeente Rotterdam. "Ik heb deze week gebeld met de Rotterdamse wethouder Said Kasmi. We kijken samen hoe Den Haag kan helpen met het naar binnenslepen van het songfestival naar Rotterdam en hoe onze mooie stad daarvan kan profiteren met volle hotelkamers en leuke side-events", zegt wethouder De Mos. "We hebben gelukkig ook de steun van de provincie Zuid-Holland. Laten we een vuist maken en dit gaan regelen."

Vorige week werd al duidelijk dat ook Leeuwarden niet langer meedingt naar het binnenhalen van het songfestival. Daar lag de oorzaak in een te laag plafond.

Door: ANP