Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

5 x het eerste zomerweekend: Wat is er te doen?

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
location_on [xx]km
De zomer is begonnen! Wat is er dit weekend te doen? Vijf tips van de Nationale Recreatiegids.

1. De dag van de Kampvuurmuzikant (landelijk) - 22 juni

 
Gegarandeerd een warme start van de zomer: de Dag van de Kampvuurmuzikant die door heel Nederland wordt georganiseerd. Verspreid over negentien locaties zijn er niet minder dan tachtig optredens. GroepsNatuurkampeerterrein Paradijsvogels in het Zuid-Limburgse Geuldal spant de kroon hier staan maar liefst zeven optredens gepland.  Voor locaties en line-up, zie de website van de Dag van de Kampvuurmuzikant. Alle optredens beginnen om 20.00 uur – tenzij anders vermeldt.
 

2. Midzomergracht festival (Utrecht) – 21 tot en met 28 juni

 
Nog een zwoele start van de zomer: het Midzomergracht festival in Utrecht. Één week lang kleurt de Domstad alle kleuren van de regenboog, onder de noemer Liefde moet gevierd worden. Vanavond is de Grand Opening op het Domplein waar onder meer MAAN, DEN, Booombasstic, MC Divine + DJ Kaj en House of Vineyard met Mother Amber Vineyard zullen optreden. Tegelijk met het Midzomergracht Festival is het Queer Film Festival, waarbij achttien films op veertien locaties door de hele stad heen worden vertoond. Meer informatie: midzomergracht.nl.
 

3. Openstelling Afsluitdijk voor wandelaars en fietsers – 23 juni

 
Het had wat voeten in aarde, maar de Afsluitdijk wordt deze zomer dan tóch vier zondagen opengesteld voor fietsers en wandelaars. Op 23 juni is dit voor het eerst. Kun je deze zondag niet? Ook op 21 juli, 4 augustus en 18 augustus zal de waterkering worden opengesteld voor wie te voet of per fiets de waterkering wil oversteken. Meer informatie hierover is onder meer te vinden via de websites van de NTFU, de Fietsersbond, Wandelnet en het Fietsplatform – de organisaties die zich hard hebben gemaakt voor de openstellingen.
 

4. De Parade (Rotterdam) – 21 tot en met 29 juni

 
Vandaag is in het Rotterdam de aftrap van het rondreizende theaterfestival De Parade. Tot en met 29 juni is het Museumpark in de Maasstad de standplaats, daarna reizen alle theatergezelschappen, medewerkers, restaurants en theatertenten naar Den Haag. Na de Hofstad staan Utrecht en Amsterdam ook op de planning. Onder meer Ellen ten Damme, YoungGangsters & DOX, Toneelgroep Oostpool en Scapino Ballet Rotterdam gaan hun kunsten vertonen. Meer informatie: deparade.nl.
 

5. Openingsfestival museum De Lakenhal (Leiden) – 20 tot en met 23 juni

 
En vooruit, óók een binnentip, voor de zekerheid! En wat voor een: het openingsfestival van museum De Lakenhal in Leiden. Na twee jaar sluiting in verband met een verbouwing staat dit Leidse museum nu weer te popelen om bezoekers te ontvangen. Dans, muziek en talkshows, het is er allemaal, en nog gratis ook. Voor het totale festivalprogramma, zie de website van De Lakenhal.  
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 maart '24 (14:28)

Wanneer komt Bruno Mars naar Nederland?

Wanneer komt Bruno Mars nou eigenlijk naar Nederland? Het is een veelgestelde vraag waar wij nu antwoord op gaan geven.

18 maart '24 (11:00)

Stevie Nicks deze zomer naar Nederland

Stevie Nicks komt dit jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse zangeres staat op 19 juli in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

18 maart '24 ( 8:45)

DeLaMar theater organiseert tweede editie Ensemble Ensemble

Het DeLaMar Theater in Amsterdam organiseert op 27 mei voor de tweede keer het musicalconcert Ensemble Ensemble. Dat meldt het ANP. Ruim zestig musicalacteurs staan op het podium om gezamenlijk de Nederlandse versies van Jesus Christ Superstar, Grease, Les Misérables, Frozen en Mamma Mia! uit te voeren.

15 maart '24 (15:10)

Hans Klok staat weer in Carré, nu voor drie weken

Hans Klok komt komende zomer met zijn nieuwe theatershow Face the Future naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat meldt het ANP. De illusionist staat vanaf 7 augustus drie weken lang in het theater, maakt hij vrijdag bekend.

15 maart '24 (12:56)

77 Oekraïners in opvang Jaarbeurs, toch blijven deuren dicht

In de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 77 mensen geslapen. Eind februari sloot de zogeheten hub de deuren omdat het te vol was. Een van de voorwaarden om weer open te gaan was dat het aantal vluchtelingen dat daar verbleef onder de tachtig zou liggen. Dat is nu dus zo, maar de deuren blijven dicht omdat er nog niet genoeg beschikbare opvangplekken in het land zijn, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht.

15 maart '24 (11:38)

Nick Cave & The Bad Seeds in september naar Ziggo Dome

De Australische singer-songwriter Nick Cave komt in het najaar naar Nederland. Samen met zijn band The Bad Seeds speelt hij op 26 september in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator Greenhouse Talent bekendgemaakt.

15 maart '24 ( 8:59)

Joost Klein maakt opnames bij eerste uitvoering Europapa in 013

Joost Klein heeft donderdagavond, op het eerste concert na de presentatie van zijn hit Europapa, opnames gemaakt terwijl hij het lied zong. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

14 maart '24 (14:39)

Onder meer Bouke Scholten en Jannes treden op tijdens Koningsdag in Emmen

De organisatie van Koningsdag in Emmen heeft donderdag het programma gepresenteerd dat koning Willem-Alexander en zijn familie op zaterdag 27 april zullen volgen. De koning wordt onder meer toegezongen door Bouke Scholten en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Onderweg trekt de koninklijke familie over diverse pleinen waar onder meer wordt gedanst en spellen worden gespeeld.

13 maart '24 ( 9:18)

538 Koningsdag in Breda in drie weken uitverkocht

In nog geen drie weken tijd is 538 Koningsdag in Breda helemaal uitverkocht, schrijft het ANP in een persbericht. Alle 40.000 kaarten zijn verkocht, meldt de radiozender dinsdag.

13 maart '24 ( 9:00)

Raoul Heertje en Dieuwertje Blok sprekers bij Vrijheidscolleges

Raoul Heertje en Dieuwertje Blok zijn twee van de sprekers voor de Vrijheidscolleges van 2024, meldt het ANP. Dat staat op de website van het initiatief te lezen. Blok houdt in maart en april drie lezingen over het thema vrijheid, dat als een rode draad door haar leven loopt. Heertje gaat in mei tijdens drie lezingen in op de vraag hoe mensen op deze planeet goed met elkaar kunnen samenleven.