Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kunsthal weer open, lege plekken opgevuld

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM (Novum) - De Rotterdamse Kunsthal is woensdag, een dag na de grote kunstroof, weer open voor publiek. Het museum heeft de zeven lege plekken opgevuld met andere schilderijen. Dat heeft directeur Emily Ansenk woensdagochtend gezegd op Radio 1.

"De lege plekken zijn opgevuld met nieuwe werken die ook behoren tot de collectie van de Triton Foundation", laat Ansenk weten. Ook zijn enkele wanden aangepast en herschikt. Door het museum woensdag gewoon weer open te gooien, denkt Ansenk de situatie weer op de rails te krijgen. "We kunnen door. Het is ook de wens van deze tentoonstelling om de kunstwerken te laten zien."

Dinsdagnacht werden bij de roof in totaal zeven doeken meegenomen. Het gaat om schilderijen van Pablo Picasso, Henri Matisse, Paul Gauguin, Lucian Freud, Meyer de Haan en twee van Claude Monet. De totale waarde wordt geschat tussen de vijftig en honderd miljoen euro.

Ansenk wil net als dinsdag verder niet ingaan op mogelijke scenario's en de beveiliging van de Kunsthal. Wel zegt ze ervan uit te gaan dat het een geplande overval is. "Er is over nagedacht. Ze wisten verdomd goed wat ze van de muur trokken."

De Kunsthal heeft volgens Ansenk niet direct de naam van het museum aangetast. "De toekomst zal dat verder uitwijzen. Ik denk het niet. We hebben een goede reputatie."

Na het politieonderzoek stelt het museum een evaluatieonderzoek in. "Als er aanpassingen nodig zijn, gaan we die invoeren", besluit Ansenk.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.