Rotterdam - Delfshaven - Piet Heynsbrug - Oude of Pelgrimsvaderkerk (Foto: Sjaak Kempe)

De derde editie van het Pilgrim Harbour Festival in de Rotterdamse wijk Delfshaven zal op 21 juni worden geopend met een concert waarbij 15e-eeuwse en hedendaagse muziek elkaar zullen ontmoeten. Jacob van Obrechts Missa Super Fortuna Desperata zal dan worden opgevoerd, evenals Leonard Cohens Halleluja. Dit meldt de Stichting Pilgrim Harbour.

Voor het concert werken verschillende muzikanten samen met opera- en theatergezelschap INTORNO en het Christelijk Gemengd Koor Delfshaven - dat bestaat uit 35 personen - onder leiding van dirigent Arjan Uitbeijerse. Volgens de organisatie wordt de avond een “creatieve, vocale en instrumentale reis waarin renaissance, het hedendaagse levenslied, barok en romantiek met elkaar zijn verweven.” 
 

Pelgrimage

 
Het is de aftrap van het muziekfestival, dat doorloopt tot in september. Zo zal op 13 september Sacred Sounds plaatsvinden, waarbij vijftig Rotterdammers met uiteenlopende achtergronden een concertvoorstelling zullen geven rondom het thema Pelgrimage
 
Meer informatie over het Pilgrim Harbour Festival is te vinden via de website van Pilgrim Harbour. Het openingsconcert, met als titel Van toen naar nu, vindt plaats in de Pelgrimsvaderkerk, op vrijdag 21 juni van 20.15 tot 22.00 uur. Kaarten zijn vijftien euro, en kunnen ook - cash en gepast - aan de deur worden gekocht.
 
Door: Nationale Recreatiegids