Normal_rss_entry-209691

Het publiek staat dit jaar centraal in de veertiende editie van Guus Meeuwis’ Groots met een zachte G-concertreeks. Meeuwis mag komend weekeinde zijn twee miljoenste bezoeker verwelkomen. Om die mijlpaal te vieren, zet de Brabantse zanger iedere avond een groepje fans met een bijzonder verhaal in het zonnetje.

"Het is een kwestie van je ogen en oren openhouden en naar je publiek luisteren", zei Meeuwis tegen het ANP over zijn inmiddels langlopende concertreeks. Decor is het Philips Stadion in Eindhoven, waar de shows vrijdag, zaterdag, zondag en dinsdag plaatsvinden. Het stadion geldt als de vaste stek van ‘Groots’, al dienden het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en de Amsterdamse Ziggo Dome in het verleden ook als locatie.

Dat de 47-jarige Meeuwis blijft vernieuwen, bleek afgelopen week: de zanger kwam met Groots Junior. Woensdagmiddag stonden 7.500 kinderen tijdens een speciale editie van de concertreeks mee te zingen en te dansen. De show duurde wel iets minder lang, "want kinderen hebben een iets kortere spanningsboog".

Jubileumeditie

Ieder jaar wordt Meeuwis op het podium vergezeld door een aantal gastartiesten. Tijdens zijn Junior-show waren dat Kraantje Pappie en Nielson, bij de concerten aankomend weekeinde komen in ieder geval Ronnie Flex en Deuxperience langs, zo verklapte Meeuwis enkele weken geleden op sociale media. Hij houdt de namen van de meeste gastartiesten doorgaans geheim tot de avond zelf.

Voor wie er dit jaar niet bij kan zijn of simpelweg geen genoeg kan krijgen van de Groots-reeks, was er eerder deze maand goed nieuws: Meeuwis keert volgend jaar terug. Dan wacht de zanger met de vijftiende editie bovendien een jubileum. "We gaan er iets speciaals van maken", beloofde Meeuwis alvast.

Voor de shows van dit jaar zijn nog kaarten verkrijgbaar. Alleen voor die van dinsdag, een speciale show voor klanten van Sligro, zijn geen tickets meer verkrijgbaar. Ook de kaartverkoop voor 2020 is al begonnen.

Door: ANP