Normal_rss_entry-209175

Het eerste festivaloptreden van Duncan Laurence maandag op Pinkpop is alom lovend ontvangen. Voor velen was de show een nadere kennismaking met de songfestivalwinnaar en al snel bleek dat hij meer in zijn mars heeft dan zijn winnende Arcade. Daar waren de critici het met elkaar over eens.

Duncan Laurence kreeg maandag de gehele Brightlands-tent met gemak vol ondanks dat iedereen maar één single van hem kende. Volgens 3voor12 behoorde het optreden tot de tien beste shows op Pinkpop dit jaar. "Van de twaalf nummers op de setlist - allemaal eigen werk - zijn er zeker acht hits in de dop. (...) Wedden dat Nederland hem over een jaar als zo'n vanzelfsprekende popster ziet dat je bijna zou vergeten dat hij oorspronkelijk bekend was als songfestivalwinnaar?"

Ook het AD denkt dat Duncan zijn songfestivalzege gaat overleven. "Laurence heeft een puntgaaf, volwassen repertoire bij elkaar. Geen festivalknallers, maar stemmige, groots opgezette dreampop, die hij met een 10-koppige band mooi stemmig neerzette." De Volkskrant: "Dit gaat wel werken, eerst in de clubs en later in de Ziggo Dome. En Arcade is niet eens zijn beste liedje."

Door: ANP