Normal_midzomergrachtfestival_2019__utrecht__21-28_juni_

Op 21 juni gaat in Utrecht de 23e editie van het Midzomergracht festival van start. Dit jaar is het thema Liefde moet gevierd worden: voor één week kleurt de Domstad alle kleuren van de de regenboog. Het evenement wordt tijdens de officiële midzomernacht op 21 juni passend afgetrapt met zangeres MAAN. Dit meldt Het Midzomergracht Festival.

De Grand Opening zal plaatsvinden op het Domplein, en is gratis toegankelijk. Naast MAAN zullen ook DEN, Booombasstic, MC Divine + DJ Kaj en House of Vineyard met Mother Amber Vineyard optreden. 
De dagen daarna staan er meer dan zestig  verschillende activiteiten op het programma, zoals op zaterdag 22 juni het Panndora Festival in het Julianapark en op zondag 23 juni de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs in de Stadsschouwburg Utrecht. 
 

Queer Film Festival

 
Gelijk met het Midzomergracht festival is het Queer Film Festival, waarbij achttien films op veertien locaties door de hele stad heen worden vertoond. Het is een bewuste keuze van de organisatie om het festival niet alleen in het centrum maar ook in de wijken te vieren: "Het moet een toegankelijk festival zijn dat niet alleen preekt voor eigen parochie. Om de drempel zo laag mogelijk te maken programmeren we niet alleen in de traditionele filmhuizen maar ook op unieke locaties zoals het Centraal Museum, Molen de Ster en Vechtclub XL." Als hoogtepunt noemt de organisatie de gelauwerde film Moonlight, die op zaterdag 22 juni in de setting van een openluchtbioscoop wordt getoond op het Domplein.
 
Het Midzomergracht festival duurt van 21 tot en met 28 juni. Meer informatie is te vinden via midzomergracht.nl. Het Queer Film Festival heeft een eigen Facebook-pagina, maar het programma is ook terug te vinden via de website van het Midzomergracht festival. Voor meer informatie 
 
Door: Nationale Recreatiegids