Normal_canal_pride_amsterdam

Wie op 3 augustus tijdens de botenparade van Pride Amsterdam met een boot langs de route wil liggen, moet daarvoor dit jaar voor het eerst een zogeheten Pride Vignet aanschaffen. De verkoop daarvan is inmiddels begonnen. Dit meldt de Stichting Amsterdam Gay Pride.

Voor het eerst is het deze editie van de botenparade is dus niet meer mogelijk om zo maar met een boot langs de kant van de route te gaan liggen. De gemeente Amsterdam en Pride Amsterdam nemen de maatregelen om een aantal redenen: "Allereerst om de overlast veroorzaakt door commerciële randverschijnselen tijdens de botenparade, tegen te gaan", zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. "In het verleden kregen we daarover veel klachten van bewoners, maar ook vanuit de LHBT-community. Met deze maatregelen proberen we daar nu iets tegen te doen. De hele route wordt nu officieel 'evenementen-terrein', wat ons de mogelijkheden geeft om zowel preventief of snel in te kunnen ingrijpen als overlast dreigt."
 

Kosten

 
De kosten voor een Pride-vignet variëren. Particulieren met boten tot maximaal tien meter, betalen een bedrag tussen de 35 en 175 euro. "We hopen met deze inkomsten de kosten die gepaard gaan met alle maatregelen te kunnen betalen en streven naar kostendekkendheid", aldus Spee.
 
Pride Amsterdam is dit jaar van 27 juli tot en met 4 augustus. Meer informatie over de Canal Parade (op 3 augustus) is te vinden via de website van het evenement. Hier kunnen ook de vignetten worden aangeschaft. 
 
Door: Nationale Recreatiegids