Foto: Ron van Rutten - beeld via persbericht Where we've met.

Van 12 tot en met 14 juli vindt vindt de vijfde editie plaats van het Schiedamse popfestival Where we've met. Onder andere Julia Zahra (winnares The Voice of Holland), Roos Blufpand, Daniel Cane, en het Vlaamse Mooneye komen spelen. Dit meldt Where we've met.

Ieder jaar reist Where we've met naar een nieuwe locatie. Voor deze lustrumeditie strijkt het festival neer op het Dirkzwagerterrein, bij de parkeerplaats tegenover molen De Palmboom. Het terrein is ingesloten tussen de voormalige jeneverdistilleerderijen en de molen, en bevindt zich midden in het historische hart van Schiedam. Daarmee leent het zich volgens de organisatie uitstekend als locatie voor het festival, dat zich ook ten doel heeft gesteld de schoonheid van Schiedam onder de aandacht brengt.
 

Julia Zahra

 
Voor het vijfjarig bestaan van het festival pakt Where we've met onder meer uit met winnares van The Voice of Holland en De Beste Zangers van Nederland, Julia Zahra. Samen met haar band vormt zij de hoofdact op de festivalvrijdag. Verder staat het Vlaamse Mooneye op het programma. De Belgische formatie geniet bij de zuiderburen al grote bekendheid en is in Nederland bezig met een opmars. Naast gevestigde acts ook veel namen die rijp zijn voor ontdekking, zoals singer-songwriters Roos Blufpand en Daniel Cane.
 

Vertrouwd en nieuw

 
Naast muziek keren dit jaar ook de urban picknick, waarvoor Brasserie Stadhuis en Café Sjiek picknickmanden voor de bezoekers samenstellen, en de kleinschalige loftsessies terug op het programma. Inieuw is dit jaar de samenwerking met de bibliotheek, wat ertoe heeft geleid dat het festival dit jaar uitbreid met een extra dag, die geheel in het teken staat van het gezin. Op deze dag biedt Where we've met jonge muzikanten een podium. Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor literatuur. 
 

Festivalcamping met een gespreid bedje

 
Ook nieuw dit jaar is de festivalcamping, die mede mogelijk wordt gemaakt door projectontwikkelaar Van Wijnen. Bezoekers kunnen op Camping Dirkzwager alvast proefslapen, in een gespreid bedje: hun tent is al opgezet en er wordt zelfs voor ontbijt gezorgd, alleen de slaapspullen moeten meegenomen worden. 
 
Where we've met vindt plaats van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli op het parkeerterrein van molen de Palmboom (aan de Noordvestgracht) in het centrum van Schiedam. Meer informatie over het festival is terug te vinden via de website van Where we've met.
 
Door: Nationale Recreatiegids