Normal_midzomer_festival__merwede__utrecht__22_juni_2019__-_promotiebeeld

Utrecht is een nieuw festival rijker: het Midzomer Festival in Merwede. In deze wijk in wording zijn nu al zo'n 400 creatieve ondernemers gevestigd, van designers tot bierbrouwers, en van muzikanten tot edelsmeden. Tijdens het festival op zaterdag 22 juni kunnen mensen kennismaken met deze ondernemers en hun ideeën. Dit meldt Unchain the Tigers. 

Het gratis festival vindt plaats bij de vier creatieve broedplaatsen die de wijk rijk is: Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur en de Stadstuin. Sinds een aantal maanden wordt er vanuit deze plekken gewerkt om de  omliggende terreinen groener en duurzamer te maken. Tijdens het Midzomer Festival kunnen bezoekers meedenken over hoe deze stadswijk van de toekomst eruit kan zien en daar zelf kleur aan geven.
 

Hout laseren en guerilla gardening

 
Er zal veel ruimte zijn voor het experiment. Een dag lang kunnen de bezoekers deelnemen aan scheppende activiteiten, zoals het maken van zaadbommen of zelf aan de slag gaan met stadslandbouw en graffiti tijdens speciale workshops. Maar ook: hout laseren of graveren, textiel bedrukken, 3D-printen of een plantenbak maken. Daarnaast kunnen mensen street art en guerilla gardening in de buurt ontdekken, en zal er veel ruimte zijn voor live muziek, lokaal eten en vers gebrouwen bier. 
 
Het Midzomer Festival is gratis en vindt plaats op zaterdag 22 juni, van 13.00 tot 01.00 uur, rondom de Europalaan en Kanaalweg in Merwede (Utrecht). Meer informatie over het festival is te vinden via de website van de Makers van Merwede
 
Door: Nationale Recreatiegids