Normal_rss_entry-204304

Auteur J.M.A. (Maarten) Biesheuvel wordt op 23 mei tachtig jaar. In zijn geboorteplaats Schiedam wordt dat gevierd met een expositie in de bibliotheek, een feestavond, een literaire café, een lezing en zelfs een fietstocht langs de plekken die een rol speelden in zijn jonge jaren. Die is eenmalig met een gids te doen, maar verder komt er ook een folder zodat iedereen de route eens kan rijden.

Ook verschijnt er bij de in Schiedam gevestigde uitgeverij Scriptum een boek met verhalen van Biesheuvel waarin Schiedam een rol speelt: Een Schiedamse jongen.

De expositie in de Korenbeurs begint woensdag al. Het leven van Biesheuvel, die de eerste twintig jaar van zijn leven in Schiedam doorbracht, wordt in beeld gebracht met boeken, foto's, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag.

Maarten Biesheuvel werd aan de Schiedamse Vlaardingerdijk werd geboren. Na zijn diensttijd verhuisde de verhalenverteller voorgoed naar Leiden. Het is nog niet duidelijk of hij overkomt voor één of meer van de evenementen.

Alle evenementen rondom Biesheuvel zijn terug te vinden in de agendasectie van de website van de Bibliotheek Schiedam. 

Door: ANP