Normal_world_of_dinos__omeisaurus__jaarbeurs_utrecht__19_april_-_12_mei_2019_

Vanaf vandaag zijn er 75 levensgrote, bewegende dinosaurussen te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Samen vormen ze tot en met 12 mei de tweede editie van World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa. Bezoekers kunnen dit jaar vijftien nieuwe exemplaren bekijken. Allerlei special effects maken de nieuwe dino's nog echter. Dit meldt Hillenaar Events.

World of Dinos voegt een reeks nieuwe dino's toe aan de dino-expo, waaronder de reusachtige Omeisaurus van vijftien meter lang. Ook de Mosasaurus krijgt een plekje in de Jaarbeurs. De waterdino is in een aquarium van tweehonderd vierkante meter geplaatst om zijn natuurlijke leefomgeving te illustreren. De dino's zijn voorzien van een bewegingssensor, waardoor ze bewegen en geluid maken zodra er bezoekers langslopen. "Nieuw dit jaar zijn dino's die elkaar kunnen aanvallen", vertelt eventmanager Mariska van den Hout. "Zo gaat de vleesetende Utharaptor de strijd aan met een Iguanodon, die tot de plantenetende dino’s behoort. Ook voor voorgaande bezoekers is er dus genoeg nieuws te zien."
 

Educatieve route

 
De expositie omvat meer dan zevenduizend vierkante meter waarin 75 dinosaurussen in hun natuurlijke leefomgeving staan opgesteld. World of Dinos is geschikt voor zowel jong als oud. Bezoekers leggen een educatieve route af van ruim anderhalf uur om meer te weten te komen over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. "We werken samen met Naturalis Biodiversity Center om interessante feitjes over de dino’s mogelijk te maken.”
 

Dinoscoop

 
Naast het spotten van de levensechte dinosaurussen is er nog veel meer te doen tijdens de expositie. Zo kunnen kinderen fossielen opgraven, een ritje maken op dino's en documentaires kijken in een heuse dinoscoop. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de kidszone, waar kinderen met VR-machines een virtuele dinowereld betreden. Ook is er een vernieuwende speurtocht. Hillenaar Events, het bedrijf dat de expositie organiseert, verwacht meer dan twintigduizend bezoekers in drie weken tijd.
 
World of Dinos is tot en met 12 mei te zien in de Jaarbeurs Utrecht.
 
Door: ANP