Normal_confetti__feest__handjes_in_de_lucht

Kingsland Festival vindt dit jaar voor het eerst ook in Rotterdam plaats. Om dit te vieren gaat de organisatie proberen het wereldrecord confettischieten te verbreken onder leiding van DJ Afrojack. Bij de recordpoging worden 6.000 van de 22.000 aanwezige bezoekers betrokken. Dit meldt Kingsland Festival.

Het is niet voor het eerst dat Kingsland een wereldrecordpoging confettiknallen doet. Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confettipopper af, toen werd het record uit het internationale Guinness Book of Records van 3.043 confettipoppers ruimschoots verbroken. Dit jaar doet Kingsland daar dus nog een stapje bovenop door 6.000 feestgangers deel te laten nemen. Zij zullen om 19.00 uur bij het hoofdpodium de confettipoppers laten ploppen. 
 

Armin van Buuren

 
De confettieknalrecordpoging van vorig jaar stond onder leiding van Armin van Buuren. "Afgelopen jaar was een groot succes, het moment met Armin bezorgde alle bezoekers kippenvel en de confettiregen was spectaculair. Dit heeft ons doen besluiten om deze poging dit jaar opnieuw te verbreken, maar dan in onze nieuwe stad: Rotterdam", aldus organisator Mitchel Bovenlander. Afgelopen jaren werd er ook al een recordpoging proosten gedaan en werd er in alle steden tegelijk het Wilhelmus gezongen. 
 

Grootste Koningsdagevenement van Nederland 

 
Kingsland is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats in Amsterdam, na de succesvolle kick-off breidde het festival uit naar Den Bosch, Groningen en Oldenzaal. Daar komt dit jaar Rotterdam bij. In 2018 bezochten 125.000 bezoekers het evenement verdeeld over vier steden. Met een extra stad verwachten de organisatoren dit jaar nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen. Bezoekers kunnen op Kingsland terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. In alle steden zijn er zowel in- als outdoor stages. 
 
De recordpoging zal live te volgen zijn via de socialmediakanalen van Kingsland. Voor alle steden waar Kingsland wordt georganiseerd zijn nog kaarten te krijgen.
 
Door: Nationale Recreatiegids