Normal_boekenmarkt

In de WTC Expo in Leeuwarden begint vandaag het Boekenfestijn: de grootste indoor boekenmarkt van Europa. In de beurshallen aan de Heliconweg worden meer dan een miljoen nieuwe boeken, spellen, puzzels, knutsel- en hobbyartikelen aangeboden. Dit meldt Boekenfestijn.

Primair bestaat het aanbod op het Boekenfestijn uit boeken die boekhandels retour hebben gestuurd aan uitgevers, licht beschadigde of geïmporteerde artikelen, voorlaatste drukken en restvoorraden. Gemene deler is dat de boeken nog nooit door iemand zijn gelezen of gebruikt, en tegen lagere prijzen worden aangeboden dan oorspronkelijk.
 

Divers

 
Het aanbod is zeer divers. Naast veel romans en literatuur ook veel non-fictie over de meest uiteenlopende onderwerpen; van kunst tot computers, van muziek tot geschiedenis, van flora en fauna tot film. Ook zijn er aparte afdelingen met sprookjes- en jeugdboeken, strips en kookboeken. Studenten kunnen op de beurs goedkoop boeken scoren op vakgebieden als Informatica, Geneeskunde en Psychologie. 
 

Varia

 
Naast boeken zijn er op het Boekenfestijn ook veel knutsel- en kantoorartikelen te vinden: stickers, voorraadboxen, kleurpotloden, kettingen, bouwpakketten, knutselboeken, scrapbooks, kaarten en slingers: het is er allemaal.
 

Gratis toegang

 
Boekenfestijn bestaat sinds 2013. Daarvoor heette het De Centrale Boekhandel, dat in 1981 werd opgericht. De beurs die nu in Leeuwarden wordt georganiseerd is tot en met zondag 24 maart. Vandaag, morgen en overmorgen is Boekenfestijn te bezoeken van 10.00 uur, op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie, zie de website van Boekenfestijn.
 

Door: Nationale Recreatiegids