Normal_rokjesdagloop_2019

Op 31 maart 2019 vindt de achtste editie van de Rokjesdagloop in Amsterdam plaats. Een vrolijke run waarbij zo’n duizend deelnemers met of zonder rokjes, vijf of tien kilometer afleggen. Nieuw dit jaar: ook mannen mogen meedoen. Dit meldt Stichting MS Research. 

De loop wordt gezien als en ode aan de lente, maar staat vooral ook in het teken van het aandacht vragen voor de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS). Hardlopers rennen een afstand van vijf of tien kilometer in de omgeveing van Amsterdam, voor niet-hardlopers is er de Walk4MS. Een wandelparcours die de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer kent. Nieuw is dat ook mannen mee mogen doen. Dit in aanloop naar volgend jaar als de naam omgedoopt wordt in Run4MS.
 

Van Rokjesdagloop naar Run4MS

 
Volgend jaar zal de naam Rokjesdagloop omgedoopt worden naar de Run4MS. Dit is om de verwarring omrent de naam 'Rokjesdagloop' te voorkomen. Het evenement is dus voor vrouwen en mannen en met de nieuwe naam wordt dit voor iedereen duidelijk. Dit jaar blijft het evenement wel bij zijn originele naam. De veranderingen worden pas toegepast bij de volgende editie. Echter staat de Rokjesdagloop ook dit jaar voor iedereen open die mee wilt doen. Bij de Rokjesdagloop is iedereen welkom, met of zonder rok!
 

Medaille, muziek en masseurs

 
Iedereen die meedoet krijgt bij de finish een medaille. De hele dag is er van alles te beleven rondom het start- en finish gebied. Er is muziek, goed eten en er zijn masseurs. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 30 maart 17.00 uur via de websites van de Rokjesdagloop en In actie voor MS
 
Door: Nationale Recreatiegids