Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rokjesdagloop ook voor mannen - met of zonder rokje

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Op 31 maart 2019 vindt de achtste editie van de Rokjesdagloop in Amsterdam plaats. Een vrolijke run waarbij zo’n duizend deelnemers met of zonder rokjes, vijf of tien kilometer afleggen. Nieuw dit jaar: ook mannen mogen meedoen. Dit meldt Stichting MS Research. 
De loop wordt gezien als en ode aan de lente, maar staat vooral ook in het teken van het aandacht vragen voor de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS). Hardlopers rennen een afstand van vijf of tien kilometer in de omgeveing van Amsterdam, voor niet-hardlopers is er de Walk4MS. Een wandelparcours die de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer kent. Nieuw is dat ook mannen mee mogen doen. Dit in aanloop naar volgend jaar als de naam omgedoopt wordt in Run4MS.
 

Van Rokjesdagloop naar Run4MS

 
Volgend jaar zal de naam Rokjesdagloop omgedoopt worden naar de Run4MS. Dit is om de verwarring omrent de naam 'Rokjesdagloop' te voorkomen. Het evenement is dus voor vrouwen en mannen en met de nieuwe naam wordt dit voor iedereen duidelijk. Dit jaar blijft het evenement wel bij zijn originele naam. De veranderingen worden pas toegepast bij de volgende editie. Echter staat de Rokjesdagloop ook dit jaar voor iedereen open die mee wilt doen. Bij de Rokjesdagloop is iedereen welkom, met of zonder rok!
 

Medaille, muziek en masseurs

 
Iedereen die meedoet krijgt bij de finish een medaille. De hele dag is er van alles te beleven rondom het start- en finish gebied. Er is muziek, goed eten en er zijn masseurs. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 30 maart 17.00 uur via de websites van de Rokjesdagloop en In actie voor MS
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.