Normal_platen__platenbeurs

Op 13 en 14 wordt in Utrecht de VerzamelaarsJaarbeurs georganiseerd; de grootste in zijn soort in Europa. Met name vintage en vinyl zullen goed vertegenwoordigd zijn. Dit meldt VerzamelaarsJaarbeurs.

De VerzamelaarsJaarbeurs geldt al decennia als een van de meest toonaangevende beurzen voor verzamelaars in Europa. Vijf hallen in de Utrechtse Jaarbeurs zullen door standhouders uit binnen- en buitenland worden gevuld met onder meer design, speelgoed, antiek, munten, postzegels, jaren-50-parafernalia, film, sciencefiction en curiositeiten 
 

Platen- en CD-beurs

 
Beroemdste onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is misschien wel de Mega Platen & CD Beurs, waar miljoenen vinyl platen, singles, CD's en merchandise op muziekgebied worden aangeboden. Deze 51e editie wordt georganiseerd door Record Planet. Naast de beurs zullen er ook drie exposities te zien zijn. Zo is er Amazing Album Art, gecureerd door de Amerikaanse popcultuurexpert Johan Kugelberg en toont Joy Division's bassist Peter Hook zijn persoonlijke archief. De derde expositie bestaat uit psychedelische jarenzestigposters van en met de Londense kunstenaar Nigel Waymouth. 
 

Optredens, speciale gasten en gratis gelimiteerde singles

 
Er zullen optredens zijn van Gruppo Sportivo en Bert Heerink, bekend van hardrockband Vandenberg, en diverse boekpresentaties waaronder een nieuw boek over Zappa geschreven door Peter Sijnke. Ook zijn er speciale gasten, waaronder muziekjournalist Jon Savage en basgitarist Peter Hook. Extra bijzonder: er zullen gratis gelimiteerd singles te krijgen zijn van Tim Knol en Kevn Kinney.
 
De VerzamelaarsJaarbeurs is op 13 en 14 april. Op 12 april is er een speciale dag voor handelaren. Voor meer informatie en tickets, zie de websites van VerzamelaarsJaarbeurs, Record Planet en Jaarbeurs Utrecht.
 
Door: Nationale Recreatiegids