© Diana en Ron van Dijk / Wikipedia

De organisatie van festival Appelpop heeft de eerste namen bekendgemaakt. Racoon, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Nielson en Rondé hebben bevestigd erbij te zijn op 13 en 14 september in Tiel. Extra bijzonder: ook Within Temptation zal na zeven jaar weer acte de présence geven op het festival. Dit meldt de Gelderlander.

Het was een grote wens van de organisatie om Within Temptation weer naar Appelpop te halen. De symfonische metalformatie was al zeven keer eerder te gast, maar de laatste keer was in 2012. "Ze waren veel in het buitenland of speelden gewoon niet. Daarom zijn we heel blij dat ze dit jaar weer langs komen en dat ze niet superveel anders festivals gaan doen, maakt hun komst nog unieker. Appelpop en WT is ook altijd een sterk huwelijk geweest", zo vertelt programmeur Martijn van Kuilenburg. 
 

Recordhouder Racoon

 
Naast het weerzien met WT is de organisatie ook uiterst content met de komst van Kraantje Pappie en Racoon: "Kraantje Pappie was een no-brainer: na het mega-succes in 2018 waar we echt alle doelgroepen gebroederlijk zagen meezingen en dansen, was dat een eenvoudige keuze. Op herhaling dus. Net als Racoon: bijna onze huisband. Inmiddels ook onze meeste geboekte act (negende keer), maar ook door ons publiek als lieveling beschouwd."
 

Andere invulling festivalterrein

 
Naast het bekendmaken van een deel van de line-up, maakte de organisatie ook bekend het festival in vorm zal gaan veranderen. Zo zal het evenement voor het eerst zo goed als helemaal overdekt worden, zal er tussen de concerten door meer 'beleving' komen, en wordt het aanbod van eten, drinken en zitgelegenheden uitgebreid.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids