Normal_twentse_vakantiebeurs_2018

Op donderdag 7 februari van 15.00 tot 21.00 uur vindt de Twentse Vakantiebeurs plaats in de Gieterij van ROC van Twente. Een kleinschalige beurs, bedoeld voor iedereen die graag uitgebreide informatie en persoonlijk advies ontvangt over diverse vakantiebestemmingen. Dit meldt ROC van Twente.

 
Op de Twentse Vakantiebeurs kunnen mensen informatie krijgen over hun ultieme vakantie. Bezoekers worden ontvangen door studenten van de opleidingen Travel & Hospitality. Er zullen zo’n 25 stands zijn met uitgebreide informatie over bestemmingen van over heel de wereld. Bij elke stand worden delicatessen uit het desbetreffende land geserveerd.
 
Daarnaast zijn er touroperators en reisbureaus van onder andere TUI Cruises, Rent a Tent, Face to Face Travel, Tabula Rasa Travel en Actief door Europa (ADE) aanwezig om direct een reis te boeken. Tussen 16.00 en 20.30 uur geven een aantal van deze organisaties presentaties over diverse vakanties en bestemmingen.
 

Ook voor de avontuurlijke reiziger

 
Op de beurs is informatie te verkrijgen over zowel bekende als opkomende vakantiebestemmingen. De studenten vertellen bezoekers over Portugal en Zuid-Italië, maar er zijn ook stands over Kenia, Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Tabula Rasa Travel geeft presentaties over onder andere Myanmar en Indonesië.

 

Sri Lank in de spotlights

 
Extra aandacht is er ook voor Sri Lanka. Het eiland ten zuidoosten van India wordt, sinds het einde van de burgeroorlog in 2009, een steeds populairdere vakantiebestemming. Voor studente Cynthia Veltman is de Twentse Vakantiebeurs een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met het land dat haar vriend ontvluchtte: ze weet inmiddels zo veel over Sri Lanka, de gebruiken en het moois dat er te ontdekken is, dat de vakantiebeurs met haar een heuse Sri Lanka-expert in huis heeft.
 
De meest actuele informatie over het evenement in Hengelo is te vinden via de Facebook-pagina van de Twentse Vakantiebeurs. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids