Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rundfunk sluit tournee af met shows in Carré

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Het gezelschap Rundfunk sluit de tournee van haar succesvolle voorstelling Wachstumsschmerzen op zondag 2 en maandag 3 juni af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft hun impresariaat vrijdag bekendgemaakt.

De kaartverkoop van de dernières is vrijdag van start gegaan. Rundfunk bestaat uit Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. Het tweetal oogstte in 2015 en 2016 groot succes met een absurdistische komedie die zich afspeelde op een middelbare school. In de serie speelden tal van grote namen, zoals Pierre Bokma, bijrollen.

Van de Velde en Van Kalmthout stopten na twee seizoenen met de serie, maar maakten vervolgens wel een theatervoorstelling. Met dit debuut wonnen zij vorig jaar de Neerlands Hoop, de theaterprijs voor het meest veelbelovende nieuwe talent. De jury prees het programma van het tweetal als "een verademing, met cabaret dat de grenzen oprekt én er prettig ver overheen gaat".

Het tweetal maakte eerder deze maand bekend met een tweede voorstelling bezig te zijn. De eerste try-outs voor Rundfunk II vinden in het najaar van 2019 plaats. Over de inhoud van het programma is nog niets bekend.

Door: ANP

19 maart '24 ( 9:00)

Concert Thirty Seconds to Mars niet in Ziggo Dome maar in AFAS Live

Het concert dat de band Thirty Seconds to Mars op 25 april zou geven in Ziggo Dome gaat niet door. Het optreden wordt verplaatst naar AFAS Live en vindt plaats op 13 juni. Dat maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 maart '24 ( 8:46)

Kane viert 25-jarig jubileum met strandconcert in Scheveningen

Kane geeft op 30 augustus een concert op het strand van Scheveningen. Deze zomer is het exact 25 jaar geleden dat de band voor het eerst op het Scheveningse strand speelde. Deze mijlpaal viert de Haagse formatie met Kane: Live on the Beach. Het concert vindt plaats op het Noorderstrand bij het Havenhoofd. De voorverkoop start 22 maart, maakte de band maandag bekend.

18 maart '24 (14:28)

Wanneer komt Bruno Mars naar Nederland?

Wanneer komt Bruno Mars nou eigenlijk naar Nederland? Het is een veelgestelde vraag waar wij nu antwoord op gaan geven.

18 maart '24 (11:00)

Stevie Nicks deze zomer naar Nederland

Stevie Nicks komt dit jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse zangeres staat op 19 juli in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

18 maart '24 ( 8:45)

DeLaMar theater organiseert tweede editie Ensemble Ensemble

Het DeLaMar Theater in Amsterdam organiseert op 27 mei voor de tweede keer het musicalconcert Ensemble Ensemble. Dat meldt het ANP. Ruim zestig musicalacteurs staan op het podium om gezamenlijk de Nederlandse versies van Jesus Christ Superstar, Grease, Les Misérables, Frozen en Mamma Mia! uit te voeren.

15 maart '24 (15:10)

Hans Klok staat weer in Carré, nu voor drie weken

Hans Klok komt komende zomer met zijn nieuwe theatershow Face the Future naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat meldt het ANP. De illusionist staat vanaf 7 augustus drie weken lang in het theater, maakt hij vrijdag bekend.

15 maart '24 (12:56)

77 Oekraïners in opvang Jaarbeurs, toch blijven deuren dicht

In de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 77 mensen geslapen. Eind februari sloot de zogeheten hub de deuren omdat het te vol was. Een van de voorwaarden om weer open te gaan was dat het aantal vluchtelingen dat daar verbleef onder de tachtig zou liggen. Dat is nu dus zo, maar de deuren blijven dicht omdat er nog niet genoeg beschikbare opvangplekken in het land zijn, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht.

15 maart '24 (11:38)

Nick Cave & The Bad Seeds in september naar Ziggo Dome

De Australische singer-songwriter Nick Cave komt in het najaar naar Nederland. Samen met zijn band The Bad Seeds speelt hij op 26 september in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator Greenhouse Talent bekendgemaakt.

15 maart '24 ( 8:59)

Joost Klein maakt opnames bij eerste uitvoering Europapa in 013

Joost Klein heeft donderdagavond, op het eerste concert na de presentatie van zijn hit Europapa, opnames gemaakt terwijl hij het lied zong. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

14 maart '24 (14:39)

Onder meer Bouke Scholten en Jannes treden op tijdens Koningsdag in Emmen

De organisatie van Koningsdag in Emmen heeft donderdag het programma gepresenteerd dat koning Willem-Alexander en zijn familie op zaterdag 27 april zullen volgen. De koning wordt onder meer toegezongen door Bouke Scholten en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Onderweg trekt de koninklijke familie over diverse pleinen waar onder meer wordt gedanst en spellen worden gespeeld.