Normal_rss_entry-189340

De grootste kroeg van Nederland opent vandaag de deuren. Nick en Simon zijn ook dit jaar weer de presentatoren van de megashow Vrienden van Amstel Live. Maar Jeroen van Koningsbrugge en Roel van Velzen willen ook wel eens een keer op die plek staan. Zij hebben daarom een eigen kroeg gebouwd, de kleinste kroeg van Nederland, waar onder meer verrassingsoptredens worden gehouden.

De kleinste kroeg, wat een omgebouwde trailer is, staat op het voorterrein van Ahoy. Er passen een handjevol mensen in. Maar dat kan juist ook heel gezellig zijn, zegt Thom Ligthart van Amstel voor de camera van het ANP. "Wat wij vanuit Amstel belangrijk vinden is dat, of je nou in de grootste kroeg of de kleinste kroeg staat, je het met elkaar gezellig maakt . Daarom maakt het niet uit of je met 13.000 man met de beste artiesten van Nederland in de kroeg staat, of dat je misschien vrijdagmiddag bij jouw om de hoek een biertje drinkt met vrienden. Het kan met zes mensen ook gezellig zijn."

Ligthart vertelt dat in de kleinste kroeg dingen zijn nagebouwd van Vrienden van Amstel Live. Ook is de pianobar, een vast onderdeel in de Vrienden-show, uit de archiefkast gehaald. "Daar zal vast nog wel een liedje op gespeeld worden."

Naast de kleinste kroeg is er nog iets nieuws aan de Vrienden van Amstel Live dit jaar, vertelt Ligthart. "We willen met de tijd meegaan en duurzaam doen. Alle glazen worden dit jaar 100 procent gerecycled."

Door: ANP