Normal_rss_entry-189067

Onder anderen Simone Kleinsma, Danny de Munk en Dwight Dissels staan op 20 april op het podium van Ahoy Rotterdam voor de concertversie van paasvoorstelling The Passion. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

Het muzikale paasevenement wordt jaarlijks op Witte Donderdag in een stad in Nederland uitgevoerd en live op televisie uitgezonden. Dit jaar wordt de Bijbelse vertelling voor het eerst ook vertaald naar een concert.

De artiesten die optreden tijdens het concert hebben allen eerder deelgenomen aan de muzikale theatervoorstelling. Zo speelde Simone Kleinsma in de uitvoering van 2014 Maria. Danny de Munk mocht de rol van Jezus vertolken in The Passion 2012. In datzelfde jaar vertolkte Berget Lewis de rol van Maria. Ook Berget is tijdens het Passion-concert van de partij. De Jezus van 2017, Dwight Dissels, treedt ook op tijdens het concert.

Koor

Gerrit-Jan Mulder, beter bekend als Brainpower, staat op 20 april ook op het podium. De rapper vertolkte vorig jaar de rol van Petrus. De Petrus van 2013, Jim Bakkum, is er in Ahoy ook bij.

Tenslotte zijn ook de Judassen Jeroen van Koningsbrugge (2015) en Xander de Buisonjé (2016) terug te zien in Ahoy. Eric van Tijn leidt het poporkest.

Naast de optredens van BN'ers is er ook een koor van driehonderd man om het concert compleet te maken. Zangtalent uit heel Nederland kan zich nog tot 15 maart aanmelden.

Door: ANP