Normal_no_pants_subway_ride__duitsland___flashmob__winter__ondergoed__metro

Sinds 2002 wordt jaarlijks in New York de No Pants Subway Ride georganiseerd. Het idee is eenvoudig: mensen stappen in het midden van de winter in hun onderbroek de metro in. Dit jaar is er ook een Amsterdamse editie, komende zondag, met de Vijzelgracht als begin- en eindpunt. Dit meldt Everybody Likes Penguins.

Deelnemers aan de No Pants Subway Ride gedragen zich alsof ze elkaar niet kennen. Het doel van de flashmob is het verrassen, verbazen en opvrolijken van medepassagiers. "In de aanloop naar blue monday kan de wereld wel wat positieve energie gebruiken’, zegt Hugo van den Hurk van reclamebureau Everybody Likes Penguins. Het initiatief is vrijwilligerswerk en wordt geholpen door een sponsoring van het Amsterdamse fashionmerk Pockies. De flashmob wordt georganiseerd in lijn met de New Yorkse editie, waar jaarlijks tiendduizenden mensen aan meedoen.

Evenals de Amerikaanse versie van de No Pants Subway Ride vindt bij aanvang een peptalk plaats voor alle deelnemers. De persoon die met een megafoon de mensen toespreekt wordt in New York de general genoemd. In een enthousiaste speech warmt de hij of zij iedereen op voor de ludieke actie. In Amsterdam zal dit zondag 13 januari gebeuren, om 15.00 uur bij het voetgangersgebied van metrostation Vijzelgracht. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website nopantssubwayride.nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids